Maaseik

Na lange tijd staat deze ronde weer eens op het programma: Maaseik !! 

als om half twee gestart wordt blijkt het starttijdstip toch wat hoog gegrepen te zijn. Een te vroege planning…?? Nee, dit was niet het geval maar het was de sponsor zelf die eens kwam en bleef kijken naar de vorderingen van de in aanbouw zijnde kantine. Veel vragen werden door hem gesteld en hij raakte maar niet uitgekeken. De nieuwste snufjes van de nieuwbouw werden hem getoond en toen janp na herhaaldelijk aandringen de "fietsers" eindelijk zover kreeg dat ze eens naar de fiets gingen kijken kon er dan ook gauw genoeg gestart worden.

via de Linnerweerd ging het naar Maasbracht. Hier werd het kanaal overgestoken om richting het zuiden te gaan. Rondom ons waren overal dreigende wolken maar de regen was ons te snel af geweest; iets dat overigens niet lag aan ons tempo want er werd – als vanouds – behoorlijk doorgetrokken. Natuurlijk veel geknoter in het peloton…."geen regen maar toch weer die keurig gepoetste fiets poetsen !!!" kwam als commentaar uit de groep.

In Roosteren reden we achterop een groep uit Kessenich en een ding  was duidelijk (overduidelijk zelfs): het ging te langzaam…!! Helaas was er geen voorbij komen aan en werden we door "jan/jan" fout gestuurd. Dion wist nog te zeggen dat we zeker achter die van Kessenich hadden moeten blijven omdat die beter de weg zouden weten dan allochtone Raboracers. 

Na omgekeerd te hebben kregen we de groep Belgen weer rap in het vizier en vlak voor Kessenich was het dan ook "drop en drover". Toen we op het hollandse kwamen was even twijfelen; linksaf via Hagebrook" de regen in of rechtsaf via Wessem/Pol met een geringe kans om droog te blijven. 

Jammergenoeg hielden we het niet droog en kwamen we na anderhalf uur nat van het zweet weer op het paparazzipleintje aan, waar de kantinebeheerder in het zonnetje nog een glaasje ingeschonk.  

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s