Ride for the Roses (6) DE RIDE…!!!

Een stralende dag, dat was het op deze 5e september en dus perfecte omstandigheden voor wat men kan noemen "de tocht van het jaar…!!".  Onderweg naar Venlo meende ik al dat ik mijn zonnebril niet bij me had maar na enig zoekwerk kwam ie gelukkig toch te voorschijn. Even later: zal ik mijn handschoentjes bij me hebben..?? Och, zonder handschoenen is het ook niet zo'n probleem om te fietsen. Nee…het was vanmorgen niet de ideale voorbereiding, lles liep gewoon een beetje anders dan anders…..

In Venlo aangekomen werd de fiets uitgeladen en even de trui aandoen en…… de schoenen…

….en laat ik die schoenen nu juist niet kunnen vinden….!!! dus, mijn goede buur (inderdaad, beter dan die verre vriend !!) bellen en ja hoor, hij zegt meteen zijn kaartmorgen af en stapt in zijn auto om 20 km van huis – in Baarlo – klaar te staan voor een schoenwissel. Heb ik het vaker meegemaakt bij anderen, dat mij ook zoiets kon overkomen………

Maar eerst stap ik met mijn bruine stappers op de fiets en nog niet goed op de fiets hoor ik al iemand zeggen : "dae is zien sjeun vergaete…..!!" en even later meen ik dat iedereen alleen maar oog heeft voor mijn schoenen. Och mensen , waar hebben we het over, ik heb geen kanker en kan nog fietsen !!!

IMGP7146
 Indrukwekkend is de start van het evenement, beginnende met het "volkslied", The Rose van Bette Midler, het bezorgt je koude rillingen. Hierna gaat het dan op pad en nadat ik in Baarlo een snelle schoenwissel heb gemaakt, zit tenminste alles als gegoten.

IMGP7158
 De orkestjes langs de kant van de weg, de vele mensen die applaudiseren, het goede weer, de verkeersregelaars, de medefietsers etc. etc. maken deze dag tot een onvergetelijke happening. IMGP7173
 Daarnaast mag de route ook niet vergeten worden. Krijgen we eerst een rondje Baarlo, Maasbree, Sevenum, Venlo onder de wielen, daarna gaat het via Velden, Lomm en Arcen tot Wellerlooi, waar we de brug oversteken en richting Venray en Horst gaan. Zelfs dorpjes als Leunen zijn helemaal in de ban van dit evenement'; een eenzame trompettist zorgt er zelfs voor dat we een warm afscheid uit het een of ander gehuchtje krijgen. 

Warm, dat was het. Natuurlijk vanwege de temperaturen want met 20 graden was het een aardige nazomerdag maar de meeste warmte kregen we toch van de mensen aan de kant die massaal applaudiseerden voor de fietsers. Zoals bij elk fietsevenement nu ook een paar valpartijen; jammer, want niemand wil dat hem/haar dit overkomt. Maar ook nu: is het ook niet zo met kanker..?? als een dief in de nacht wordt men door deze ziekte overvallen. Ik hoop in elk geval dat de valpartijen voor iedereen goed zijn afgelopen en….ik hoop ook dat de ruim 8 ton, die het evenement heeft opgebracht, voor veel mensen tot een goede afloop zal leiden.

De gemeente Venlo had een leuk team op de fiets gebracht. Enkelen gingen voor de korte afstand, anderen voor de middellange afstand en het overgrote deel voor de lange cyclo. Iedereen heeft de tocht lekker kunnen uitrijden, er werd onderling lekker geklasjeneerd en aardig bij elkaar gebleven. Een ding is zeker: Venlo zal als sportstad geen slecht figuur slaan !! 

Oh ja… voor degenen die er niet bij konden zijn vandaag: op 4 september 2011 is de Ride for the Roses in Aalsmeer.

Dit bericht werd geplaatst in ride for the roses. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ride for the Roses (6) DE RIDE…!!!

  1. Anne zegt:

    Wat omschrijf je dit weer goed, mooi verhaal mooie tocht mooi weer……ik ben het helemaal met je eens,alleen jammer dat we niet samen die gele raker hebben gedronken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s