Horn-Banneux-Horn

Zaterdag 28 augustus. Het is 7.40 uur als traditioneel op kermiszaterdag vanuit het paparazzipleintje op IMGP7054
  weg wordt gegaan voor de "pelgrimage" naar het bedevaartsoord Banneux Notre Dame in de Belgische Ardennen. Een pelgrimage in meerdere opzichten: de een gaat met een intentie, de ander voor de sportieve uitdaging of de uitdaging met zichzelf. 

Is het een opgave om de tocht over meer dan 200 kilometer te volbrengen, voor Arthur is dit niet IMGP7070
 genoeg: voor de tweede keer doet hij zijn bijnaam (het beest) alle eer aan. In alle vroegte is hij vanuit Tegelen naar het paparazzipleintje afgereisd en….. deze trip moet hij vanavond ook nog eens maken, waardoor het totaal van Arthur op deze dag op 260 kilometer uitkomt…..!!! 

Was het vrijdagavond nog "beestenweer", de zaterdagmorgen was stralend. Bij de start kwam de thermometer niet boven de 11 graden maar dit mocht de pret niet drukken want het was droog. IMGP7059
 Onderweg kwamen we net voorbij nadat pluvius wat nattigheid had laten vallen. Met de wind in de zij ging het voorspoedig naar het zuiden en om ca. 9.45 uur werd gestopt in Mariadorp. Ook traditioneel kan rond deze tijd van het jaar hier gesnoept worden van de heerlijke druiven. 

Om 10.00 uur gaat het de grens over en komen we zelfs de mannen van Postert tegen, die hard achter Piet – "brommer" – Daemen aangaan. Voor hun gaat het meteen rechts richting Vise, voor ons is dit IMGP7068
 weggelegd voor de terugweg; nu gaat het rechtdoor omhoog  richting Battice, de afdaling naar Soumagne en dan tweemaal een col (richting Olne en daarna de slotklim naar Banneux). Is het meeste kopwerk voor Dion en Arthur, tijdens de klim zien we de 68 jarige Jo ineens aan het front. Voor de rest is het bewonderenswaardig toekijken en…volgen..!! 

Rond half twaalf arriveren we In Banneux en gaat het meteen richting het restaurant. De "grande potage du jour" gaat erin als soep en…vult het vochtgehalte meteen weer een beetje aan want de bidons zijn bij de meesten toch nog behoorlijk vol ! Na de soep gaat het naar buiten en is het Dion, die aangeeft dat Cola het suikergehalte aanvult echter….een slimmerik had zijn bril niet op en haalde een "zero sugar" uit de automaat. Zijn commentaar: "puur voor het vochtgehalte…"

IMGP7079
 Bij de kaarsen werd even gefunkeld…en stilgestaan; het was lekker warm !! Daarna nog even de bidons leeggooien en …vullen met water van de bron (uit de kraan overigens) en…weer op pad.IMGP7084
 

Inmiddels begonnen donkere wolken zich samen te pakken en werden we – tegen onze zin – ook nog eens behoorlijk gezegend. Och, het hoort erbij !! Waar het omhoog kan (de Forge) daar gaat het vandaag rechtsaf want rechtdoor betekent dat we Luik induiken. Wij nemen de weg richting Chaudfontaine en pakken afslag  Flores. we komen in de troosteloze  buitenwijken IMGP7089
 van Luik en we beseffen dat het in het Middenlimburgse toch paradijselijk wonen is.  Gelukkig kwamen we uiteindelijk op de weg naar Vise en dat betekende dat er doorgereden kon worden: de bergen lagen achter ons !! 

Net over de grens werd nog even gestopt in Mariadorp. Na een twintigtal km in Nederland gereden te hebben namen we in Berg a/d Maas het veer om het grootste deel van de route over het Belgische grondgebied terug te nemen. In Heppeneert was het Jo die nog even de benen moest strekken en rond de klok van 17.30 uur zat het er weer op voor de meesten (alleen Arthur had nog 27 km te gaan…).

Moe…maar weer voldaan na een mooie tocht die volgend jaar ongetwijfeld weer op de agenda zal staan….!! 

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s