Rondje Eckelrade

18 juni en op woensdagmiddag gaat het richting Gronsveld. Bij de kerk van Eckelrade zet ik de auto neer en wordt gestart voor een rondje dat eigenlijk meer een "snoepreisje" zal worden. Niet met de fiets dit keer maar "te poat" !!

Net Eckelrade uit is het al prijs..!! Links een boomgaard met de heerlijkste pruimen…!! Toch even de bongerd in om van deze "verboden vruchten" te snoepen. Inderdaad verboden want 100 meter verder worden de pruimen bij een boerderij verkocht !! 

Hierna gaat het tussen de plassen water door  richting Savelsbos. Het is duidelijk: hier heeft het de afgelopen dagen – en zelfs vanmorgen nog – flink geregend…!! In het bos gaat het lekker op en neer, niet al te heftig maar goed te doen.Uit het bos gekomen val ik weer met de neus in de boter, of beter gezegd: in de bessen, de kersen, de pruimen, de appels en de peren….!!! De bessen en de kersen hebben het bijna gehad maar toch…. nog steeds zijn ze heerlijk !! Meteen werd me gewezen op de letterlijke zin  "Jantje zag eens pruimen hangen".IMGP6960
 

De mooie vergezichten zijn een lust voor het oog en voordat ik er erg in heb zit het rondje van 10 km er al op !! IMGP6972
 

Absoluut een aanrader alleen moet ik erbij zeggen…. niet te lang wachten want nu is nog even niet nodig om eten mee te nemen !! 

Hierna nog even naar Eijsden en bij Sur Meuse die lekkere kop Toscaanse tomatensoep gegeten, Ja..zo geeft een normale woensdagmiddag toch dat heerlijke vakantiegevoel !!!! 

Oh ja, zou je de route ook willen lopen…?? stuur een reactie en ik zal de route toesturen !!

Dit bericht werd geplaatst in Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s