Madonna del Ghisallo (2)

…..voordat ik mijn verhaal doe toch eerst het verhaal van het monument bovenop de Ghisallo. De beeltenissen van Coppi en Bartali heb ik in mijn vorige bijdrage laten zien. Rechts van de kapel – met uitzicht op de Alpen – is nog een beeld te zien: een erg treffend beeld. 

IMGP6780
 

Het beeld geeft de juichende renner weer die de streep passeert met vlak daarnaast zijn medestrijder die vlak voor de finish is gevallen. Hier wordt winst en verlies alsmede geluk en pech op een prachtige manier tot uitdrukking gebracht.

Onder het beeld hangt een marmeren plaat met een in het Italiaans gestelde tekst die vrij vertaald erop neer komt dat God de fiets voor de mens geschapen heeft als instrument voor zijn moeilijke reis door het leven. De sportieve gedachte achter het beeld is dat in elke sport – en met name de wielersport -gewonnen en verloren wordt en de levensgedachte hierachter is dat geluk en pech vaak heel dicht bij elkaar liggen ……….. .

IMGP6782

zoals u op de foto van de kapel kunt zien: de klokken luiden !!! Inderdaad !! en ik kan zeggen dat niets zo mooi is dan op deze berg boven te komen met de "loewende klokken…!!!" (hierover later meer) 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s