Rondje Slingerberg

Dit stond zaterdag 31 juli op het programma voor de C-rijders en bij de start was meteen al te zien dat de "men" er veel zin in hadden. Reeds om 10 voor negen stonden al 18 c-rijders te popelen om te kunnen starten. Van de B-groep was nog niemand te bekennen maar gaandeweg druppelden ook voor deze groep toch nog een 6 tot 7 renners binnen zodat zij ook toch met een heus peloton richting Amby konden vertrekken. Een andere groep – de kwartiermakers – waren helaas vandaag verhinderd maar hun afwezigheid diende een goed doel: de route voor het komende Eifel-weekend moest immers voorgereden worden !

Om 9.00 uur gaf Wim er een "slinger" aan en vertrok het c-peloton richting Geulle. Onderweg pikten we Frans (uit Herkenbosch) nog op, die ongelukkigerwijze een lekke band had gekregen maar gelukkig – weliswaar zonder op de presentielijst te staan – toch nog mee kon. Dat de C-groep de laatste tijd alleen IMGP6844
maar de beklimmingen opzoekt werd me al meteen duidelijk gemaakt toen ik verslag kreeg van de route naar Val Dieu. Ik kon mijn borst dus nat maken !! en inderdaad… via de Aasterberg ging het naar Berg aan de Maas en in strak tempo ging het hier omhoog.  Toen we langs het kanaal richting Geulle fietsten IMGP6847
werden we bijgehaald door de B-groep. Enkelen zaten al steendood na een achtervolging van 32 km; de minuut die men later gestart was in Posterholt had toch meer krachten gekost dan gedacht, zoals een op apegapen zittende – in de groep van b-rijders verscholen – Caspar mij meedeelde. 

Nadat de b-groep gepasseerd was kregen we de kanaalberg in Kleine Meers voorgeschoteld en al gauw zagen we de B-rijders niet meer rijden. Dit kwam natuurlijk door het hoge mais. Even later kwam Jos IMGP6848
naast me rijden. Ik verwachtte dat ik opdracht zou krijgen om alles te geven en de C-groep naar de B-groep te rijden maar ik kwam bedrogen uit: "Daar bij die mais moet je even in de remmen knijpen" was de opdracht die gegeven werd  en….iedereen eerst toch even van de fiets moest. Ja, ook dit is ervaring want elk grammetje (in dit geval centilitertje) scheelt weer in de beklimming !!!

De fotograaf werd voorop gestuurd en de strijd bergop (iedereen wilde immers alleen op de foto) barstte IMGP6854
in alle hevigheid los. Een enkele renner probeerde in beeld te komen door iemand anders – ook al wilde die dit liever niet – in het zicht van de camera dat duwtje te geven. Boven aangekomen bleek maar eens te meer dat C-rijders de vorm voor de Eifel te pakken hebben; moest ikzelf enige minuten bijkomen van de inspanning….. wegkapitein Wim gaf een concert op zijn fluit en dus ging het weer door ! 

Die gedacht had (ik dus !!) dat we het verste punt bereikt hadden die kwam behoorlijk bedrogen uit want na de Slingerberg ging het via Beek nog eens zuidwaarts (en weer bergop !!!) De groep werd even behoorlijk uit elkaar gereten maar in de verte was het rood-wit-blauw shirt  van Wim een goed orientatiepunt. 

De terugweg ging aan tempo 34 (weliswaar met wind in het "hat") maar toch….. een enkel C-rijder had IMGP6863
het toch over een "bovengemiddeld" tempo. Veel kopwerk werd gedaan door Jos W. en dit bleef niet zonder commentaar. Jos had al de hele weg heel geheimzinnig aan een minuscuul flesje gedronken en toen hij na 60 km op kop kwam (en deze niet meer af wilde geven) was het iedereen duidelijk: deze toverdrank willen we eigenlijk allemaal wel hebben Jos !!! Piet S. kwam zelfs van achter helemaal naar voren om dat slokje te vragen maar Jos mompelde iets van : "die vroeger in de ketel gevallen is die krijgt nu niets meer". We zouden zo in een stripverhaal gezeten kunnen hebben….. 

Even na twaalven waren we weer terug in Postert en zoals Wim nog meedeelde: "na gedane arbeid is het goed koffiedrinken….!!", zo werd ook nu door het merendeel van de C-groep gestalte gegeven aan dit gezegde en werd nog eens nagepraat over deze mooie route, de vorm van iedereen en natuurlijk wat er nu eigenlijk in dat flesje van Jos zat………  

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s