brandend zand en nergens water……..

…dit moet "nieuweling" Jos (u weet wel, "de echo")  zaterdag gedacht hebben toen hij na een uurtje of 3 total loss nog net van de fiets kon kruipen bij sporthal De Wiee. Wat ging eraan vooraf…..

Zaterdagmorgen was het weer gezellig druk bij het vertrekpunt. Het zou een warme dag worden en..dat is welkom want zo verwend met echt warm weer is het twc peloton nog niet. De C-rijders waren nagenoeg compleet Imgp6270_2 voor hun rondje "stort". Het is Maan die er telkens wel weer een andere draai aan weet te geven maar een ding is zeker: een mooie route is gegarandeerd. Ook dit keer ! De mee op pad gestuurde verslaggever kwam superlatieven tekort. "Good waer"…"sjoean route" en "tied vaor get te gaon drinke" waren de woorden die geregeld geopperd werden door de 15 noeste C-rijders.

De B-rijders stonden met een man of 10 aan de start en vanaf aquit werd er weer – het is inderdaad eerder regel geworden dan uitzondering !! – goed ingevlogen. Twc_bgroep_2009_030_2 Hier is het Frans die voor een gevarieerde route richting Geulle en terug zorgde. Het strakke tempo zorgde ervoor dat er goed getranspireerd werd en ja… dan moet ook goed gedronken worden !!!! Zit Jos ( u weet wel, "dae nuuje") elke keer iedereen goed de veren in de vot te duwen en blijft hij maar spreken en spreken(heel prettig overigens) …hierdoor vergeet hij andere heel belangrijke zaken te doen: DRINKEN !!!! Met deze temperaturen en met de semi-bergrit van vandaag (Slingerberg-Denneberg) is het absoluut noodzakelijk om het nodige vocht (en liefst een bidon per uur)  tot je te nemen. Overigens, voor een enkeling (Paul en Dennis) is dit rondje een peuleschil, vergeleken met hetgeen hun in de Provence te wachten staat..!!

Toen ik Jos zei dat hij goed moest drinken gaf hij me als commentaar: "ik durf nog niet goed te drinken in een groep, bang dat ik val en om elke keer de groep te laten stoppen als ik iets wil drinken…….zou ik dat durven vragen….???" Ik gaf hem nog mee dat de groep best wel elke 10 minuten even wil stoppen… Ik neem aan dat hij aan mijn ondertoon begreep dat ik een "jooky" maakte want ik hoorde hem in het verloop van de rit helemaal niet .

De Slingerberg werd links gelaten maar hiervoor in de plaats kwam de vervelende Schrieversberg (wat is die stijl..) en hierna was het afdalen naar Bunde en terug bergop de Denneberg op. Allemaal goed te doen Imgp6392maar het werd allengs alleen maar warmer en de aanwezigen (het A-gehalte was wederom erg hoog) bleven het tempo hoog houden. Was het Jos die Dennis bijna de hemel in prees door hem te complimenteren met zijn mooie zit en "het helemaal een zijn met de fiets" ….even verder brak het lijntje bij Jos !! Rustig aan, keikapot, pap in de benen, hongerklop, op, over en uit en nog meer woorden die aangaven dat het helemaal gedaan was. Terwijl iedereen door zijn twee bidons heen was zat ene bidon van Jos nog meer dan halfvol en de  repen en bananen zaten nog keurig in de "vottetes". Ja Jos, het glas liefst altijd halfvol maar de bidon kun je maar beter leeg hebben !!!!

Gelukkig kwam Postert gauw in zicht en was het de laatste kilometers lekker uithobbelen. Bij de Wiee stond een fietser na een kwartier nog steeds over zijn fiets gebogen uit te hijgen. Wie ??? Ik denk dat u het kunt raden en anders dan hoort u hem de volgende keer wel elke tien minuten "stop" roepen voor die drankpauze …..!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s