mag het ietsjes meer zijn…??? (vervolg)

…… In Stramproy zitten we op het verste punt en we gaan linksaf de grote weg richting grens op……. totdat "een voice" uit de groep "rechts" roept en het hele peloton rechtsaf gaat. Het gaat eerst langs weilanden nog over het hollands en later wordt het wat bosrijker op het belzje. Mooi is het hier !! "En het wordt nog mooier" horen we "the voice" nog roepen.

Na enige tijd komen er vragen uit de groep van: "waar zitten we nu eigenlijk..??" Vragen die (nog) op een ludieke wijze door Jos gecounterd worden door te zeggen "Op de fiets natuurlijk..!!" En het gaat maar door tegen tempo 32 en dan ben je zo een heel eindje weg. Het wordt stiller en stiller in het peloton, zelfs "the voice" horen we allang niet meer. Kortom…..dit was goed fout, we zaten niet op de route !!!

Na een tijdje kwam dan eindelijk het kanaal in zicht; we waren wel wat ver "afgezakt" (inmiddels dichtbij Lozen, in de buurt van Budel !!) maar de discipline in het peloton was voorbeeldig dus : geen Imgp6387 man over boord…!! Hierna was het appeltje eitje door eigenlijk alleen maar langs de Zuid Willemsvaart te fietsen totdat we een "tak" op het fietspad meenden te zien. Een tak ?? Nee, het was een afzetting en hierdoor moesten we "klunend" door ….maar we konden niet door….!!! Een groot hekwerk maakte het onmogelijk. Met halsbrekende toeren probeerden we naast het hekwerk te glippen met als resultaat: niet iedereen slaagde erin…!! Het was Sjra,Imgp6388  die een misstapje maakte en prompt enkele meters naar beneden viel. Een val die iedereen meteen deed denken aan Wim van Est tijdens diens Imgp6389 buiteling op de flanken van de Aubisque en ja hoor….toen Sjra met hulp van Wil weer naar boven geklauterd was waren zijn eerste woorden: "gelukkig duit mien klokske ’t nog en….we haaje al bienao toes motte zeen…!!"

Wegens een activiteit was linksaf (de kortste weg) hier niet mogelijk en werden we weer het water over gestuurd. We passeerden Bree en achter Bree ging het weer de vaart over en kwamen we in Tongerlo maar ook hier…. terug !! in verband met rally. De keuze tussen de 4 baans weg of het kanaal deed "ons" besluiten om via Imgp6390 het kanaal naar Maaseik te gaan. In Maaseik aangekomen was het weer bekend Imgp6391 Imgp6392 terrein en vond het merendeel van de groep dat we dankbaar moesten zijn dat uiteindelijk nog alles goed was gekomen en dus werd besloten om even in bedevaartsoord Heppeneert aan te gaan. Ook de drankvoorraad was bij velen op. Menigeen meende voor de "80" km maar 1 bidon nodig te hebben en zat dus behoorlijk droog !! Ook werden kaarsen gekocht die in de toekomst zeker opgestoken zullen worden bij ritten die richting Stramproy gaan….

Imgp6393 We waren nog niet Heppeneert uit of de enige man die niet naar de kapel was gegaan Imgp6394_2 reed lek !! We zagen dus het gelijk van "de man die onmiddellijk straft". Dankzij Henk "nom de Dieu" kregen we dus toch nog onze eerste korte pauze. Weliswaar niet op een terras maar op een muurtje met uitzicht op de Maas… Hier was de sfeer nog steeds gezellig en werd gesproken over deze – weliswaar lange – maar mooie route, het uitstekende weer en dat we allemaal vandaag lekker bijgekleurd waren !!

Eenmaal weer op de fiets kregen we tot slot ook nog een "verhitte" discussie (ja, het werd alsmaar Imgp6398_3 warmer !!) over het verschil tussen 80 km en 120 km, over routecommissies etc. etc. Een discussie die ook laat zien dat Twc2009c_007_2 misschien eens moet worden overwogen om die computertjes in het twc-peloton maar eens af te schaffen….

al met al was het een erg mooie route, het peloton was erg gedisciplineerd, het weer was uitstekend, de beentjes en armpjes zijn erg goed bijgebruind, de conditie is weer wat beter geworden en dit alles is dus een perfecte voorbereiding geweest voor de rit van komende zaterdag naar Val Dieu. Hoor ik nog iemand klagen…????

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s