mag het ietsjes meer zijn…??

Ik kan me de vraag nog goed herinneren. Toen ik vroeger bij de slager kwam werd deze vraag nagenoeg elke keer en aan iedereen gesteld en het antwoord was eigenlijk altijd "ja…!!" Wat deze vraag met fietsen te maken heeft ?? Hieronder het verslag.

Het is zaterdag 22 mei als er 15 goed gemutste (cq gehelmde) twc-ers aan de start staan voor dat rondje Stramproy. Het weer is "perfetto" en dit doet iedereen zichtbaar goed. Menig been- en armstel kan – als ik zo rondkijk – ook nog wel wat kleur gebruiken !! Onderweg naar Postert hebben Dion en ik al afgesproken dat we het een ideaal rondje is en dat we op de terugweg mooi via Maaseik of Wessem de kortste weg naar huis kunnen nemen zodat we nog naar de Giro-etappe kunnen kijken. In Postert deelt menigeen onze mening want vandaag zullen de renners in Italie een "spettacolo"-etappe voor de wielen krijgen.

Imgp6373 Het is een uur en de start is aangezegd. Meteen gaat het via ’t Reutje en Berg naar Imgp6375 Imgp6376 Herten en duiken we een "bijna  onzichtbaar" weggetje in. Nieuwe wegen vandaag en dat doet goed !!! Hierna gaat het naar de voorstad en ruiken we even aan de grote stad.

Imgp6379 Als we in Horn aankomen zegt Dion nog dat we ons deze km’s ook hadden kunnen uitsparen maar meteen geeft hij terug dat 65 km toch wel wat weinig is voor een zaterdagmiddag. Met 15 personen heeft men toch enige macht want in Horn staan we Imgp6384_2op de drukke Rijksweg te wachten voordat we linksaf "aod haor" in kunnen draaien. Dit levert meteen een file achter ons op maar die van postert blijven er allemaal gelukkig heel gelaten onder. Meteen steekt janp Sjra vele veren in de vot want het is het eerste maal dat jan met het twc peloton door de mooiste straat van Horn rijdt. Helaas laten we het paparazzipleintje 200 meter rechts van ons "links liggen". De drank stond klaar !!

Vanuit Horn ging het tempo 32 richting Grathem en daarna tegen de wind in naar Kelpen. Het tempo bleef strak, ook toen het linksop naar Ell en Stramproy ging. In Stramproy verwachtte ik dat het meteen langs de molen op via Belgie naar Itter zou gaan maar – en ook dat kan – het peloton van twc gaat over de grote weg Stramproy in en dan links. Zo, we zitten in Stramproy…!!… en nu terug !! Of…???

(wordt vervolgd)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s