pianissimo…

Geen nieuws is natuurlijk goed nieuws maar het HRR-management begon zich toch langzamerhand zorgen te maken omdat berichtgeving natuurlijk ook promotie voor de HRR is. Afgelopen zondag stond dus de "giro de Maaseik" op het programma.

Om kwart over tien komt ploegleider, renner en  winnaar van de HRR wisseltrofee Dion in zijn roze trui op een op dat moment nog leeg paparazzipleintje. "Als leider kun je maar beter goed gezien worden", Imgp6338_3 wist hij meteen te vertellen. Toen de overige renners om half elf ook binnengedruppeld waren, kon gestart worden. Toen we in Beegden een groep mensen tegenkwamen riep iemand "heeeee…!!" Waarschijnlijk een bekende maar Dion meende dat iemand hem beoordeelde op zijn truitje en "gay" riep. Na deze interpretatie voelde Dion zich wat minder op zijn gemak met zijn leiderstrui.

Aanvankelijk ging het tempo (met de wind in de rug) lekker pianissimo. Dit had natuurlijk te maken met het knechtenwerk op kop van janp himself. Of hij het tempo "drukt" of dat hij "zich drukt", dat is moeilijk te zeggen maar na 10 km was Dion het "pianissimo" fietsen beu en nam zichtbaar geirriteerd de kop over en het tempo vloog omhoog. Mario, die zich aanvankelijk heel rustig had gehouden, nam op zijn beurt weer over en in no time ging het tegen tempo 54 over de Belgische wegen en Dion….??? in geen velden of wegen meer te bekennen. Toen hij weer aansloot hoorden we hem nog nahijgend "pianissimo" en "andante" zeggen. En wij al menen dat hij met "fortissimo" maar een woordje Italiaans sprak……

In Maaseik stond 32 gem. op de teller en Dion bleef wijselijk achterin de groep hangen. Hierna ging het wind tegen van Geistingen naar Thorn en het tempo bleef hoog. Toen Dion in de omgeving van Thorn door een groepje pubers ook nog eens werd uitgemaakt voor "homo" (natuurlijk in verband met die rose Imgp6339_5 trui !!) was hij helemaal gebroken. Sedert het fietsen met de Hamburg Raboracers heeft Dion – in de Imgp6338_2 leiderstrui notabene – nog nooit zo weinig kopwerk gedaan dan op 9 mei 2010 !! Of hij een beetje kopmannenmentaliteit is gaan krijgen door die rose trui of dat deze trui voor hem (met al die opmerkingen van de kant van de weg) een "lijderstrui" is, dat zal in de komende ritten duidelijk worden. En ja… het tempo was niet echt pianissimo ….. op het paparazzipleintje kon een gemiddelde van 33,3 genoteerd worden !!

Uit de opmerkingen van het publiek is duidelijk dat Limburg nog niet toe is aan een Giro d’Italia. Imgp6340_2 Overigens, met het "maglia rosa" om de schouders kan Dion wellicht beter die vakantie in Italie boeken en zal hij met het roze "collectors item" zeker applaus oogsten van de mensen aan de kant van de weg…..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s