Drie in een….!!

Zaterdag 24 april.

De B-rijders zijn vandaag al in alle vroegte op pad gegaan voor een rondje Noord-Limburg dat via West-Limburg uiteindelijk weer in Postert uitkomt. Een nieuwe route waaraan Sjra Maessen menig kilometer uitzoek- en speurwerk heeft verricht. Zelfs de pauzeplaats in de omgeving van Weert kreeg diverse bezoeken van "inspecteur" Sjra. Jammer was het dat er maar 7 man aan de start stonden voor dit mooie rondje maar gezegd moet worden dat menig twc renner (Wim,John,Etienne,Piet, Ton, Ger) thans op Mallorca kilometers zit weg te trappen.

De C-groep had wederom een mooie opkomst (17 man tekenden de presentielijst). Het was Rinze die een artikel uit het Algemeen Dagblad van vandaag bij zich had. Het door hem ingestuurde verhaal "Niet (v)lekkeloze start" van auteur en webmaster Ton heeft het gehaald onder de vele inzendingen van "pech onderweg". Ook hier wordt onze vereniging op een goede manier (elkaar helpen) op de kaart gezet. En…de inzending van Toni heeft het gehaald; Toni haalde het starttijdstip vandaag jammer genoeg niet, zijn band stond alweer oppe sok …!!

Nadat clubkampioen Wim de koppen had geteld werd ook nog even stilgestaan bij de valpartij in de A-Eifeltocht_2007_074_2 groep van j.l. woensdag waarbij Marco een behoorlijke smak maakte en zijn helm in twee stukken brak. Ja mensen: VALHELM is niet alleen HOOFDzaak maar ook NOODzaak !! Na deze mededeling kon er dan gestart worden: uiteraard had iedereen de helm bij zich (en ook op !!)

De route van vandaag is – het kan niet op !! – van … Rinze. En, de route….ook die kon niet op !! Mede Imgp6275_2 door het mooie weer was het natuurlijk een mooie route maar ook vanwege de mooie Imgp6274_2 route was het een mooie middag !! De route voerde ons via via richting de Meinweg en eenmaal over de "paol" werd het draaien en keren. Na de beklimmingen op de Meinweg  kregen we ook tal van heuveltjes op het duits te verwerken (Lousberg etc.) en was het goed opletten voor de vele kuilen en gaten in de weg. Maan gaf al aan dat hij andere wegen gaat verkennen voor zijn Duits rondje. Achter Luttelforst kregen we  de Imgp6278_2 Imgp6281 bestemming van vandaag in zicht: Merbeck ! Nu is het zo dat Rinze pas een week weer op de fiets zit en een aantal van "zijn" rondjes gecancelled werden. Ik dacht echt dat Rinze wat goed te maken had want even later zie ik het bord "Watern" en nog een later komen we in "Geneiken" aan. Toen we iets verder ook nog in Schwaneberg kwamen had ik het gevoelen dat ik meteen drie routes aan het fietsen was (Merbeck, Watern-Geneiken en Schwaneberg). Op een gegeven moment hoor ik achter me ineens roepen: "det is miene bocht…!!". Het is Maan en als we eens goed kijken zien we inderdaad overal richtingborden met "Wassenberg" staan……..

Het tempo mocht er ook wezen vandaag. Toen we bij een kruising even moesten wachten zei oud-Imgp6283 clubkampioen Jos (zo kapot zat hij !!!) dat het wachten voor hem best nog wat langer mocht duren. Nestor Piet was het apengedrag van de C-rijders eens aan het bekijken en vond dat de bananen goed en bij menigeen ook nog eens heel snel naar binnen gewerkt werden. (commentaar: bij sommigen hoeft de schil maar opengemaakt te worden en kan de inhoud zomaar naar binnen drijven…) Vandaag had ik het genoegen om naast de benjamin van het gezelschap te fietsen en na een tijd vroeg hij me (hij had de verhalen van de vorige week gelezen) wanneer de eerste plaspauze zou komen…..??? Als "youngster" durfde hij het niet aan om het voortouw te nemen voor een pauze. Gelukkig dat we voorbij Kempen maar de helft van het peloton voorbij de stoplichten kregen zodat er toch nog even "uit de broek" kon worden gegaan. Imgp6286_2 Toen we weer op de fiets zaten dacht ik ook nog even dat we meteen het "rondje gevangenis" erbij zouden doen maar in plaats van linksaf ging het toch rechtsaf richting Kirchhoven. Gelukkig maar want anders zou Rinze zijn heel arsenaal aan routes zomaar ineens opgesoupeerd hebben. Het laatste stukje was voor iedereen toch weer verrassend; niet "rechttoe-rechtaan" via Karken maar "binnendoor-achterlangs" ging het via ’t Reutje naar Berg. De enige teleurstelling van de dag was dat het terras overvol zat maar gelukkig kon dit de pret niet bederven.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op Drie in een….!!

 1. Ton van Schoote zegt:

  Dag Jan,

  En dan te denken dat ik 2 uur verlof had genomen om mee te gaan. wil ik wegrijden…….tja het achtervolgt me wel dit seizoen…..staat mijn cube met een lekke “tube” . Snel ander wiel erin, en een goede vrouw die me na de fiets in de auto te hebben gedeponeerd naar het posterse brengt. Lief hé?!
  kom ik 1 over half 1 daar….tja,…te laat! iedereen naar Merbeck, Watern Geneiken…weet ik waar ze geweest zijn.
  Ik ben ze maar gaan opzoeken bij Pietje op het terras! heb ik toch nog het gevoel gehad dat ik erbij was zaterdag.
  ’s avonds uit frustratie mijn nieuwe banden “ingefietst”
  Marco = Visschers??

  Groet, Ton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s