E9bar-Aldeneik

17 april 2010.
Uit de berichtgeving in de krant was duidelijk dat de B-rijders weer eens richting het vlieggebeuren zouden gaan. Na Schinveld en Gelsenkirchen stond nu dan een rondje Waterval op het programma maar.. de insiders weten natuurlijk beter. Natuurlijk wilde men gaan kijken of het vliegverkeer, lamgelegd door de vulkaanuitbarsting in IJsland, weer op gang gekomen zou zijn…. Nee dus !! De enigen die vlogen waren de renners van de B-groep !!

Voor mij dit keer eens niet naar de vliegtuigjes  kijken. Ik was heel benieuwd naar het rondje E9 bar-Aldeneik. Natuurlijk weet iedereen waar het naartoe gaat want….dit rondje is een echte klassieker. Imgp6232_2 Maar dat is de Omloop het Volk toch ook en deze openingsklassieker heet nu Omloop het Nieuwsblad. Waarom dit puntje van kritiek dan ?? Nou ja, ik heb geen E9 bar gezien. Waar ooit de E9 bar was is nu saunaclub Mistyq gevestigd en de naam op het uithangbord gaf alweer wat anders aan. Hier gaat het naast wisselende contacten ook om behoorlijk wisselende naamgeving en zo kan dus ook ons mooie rondje vers bloed krijgen door die andere naamgeving……..
Genoeg hierover. Het verslag:
Imgp6218 Bij sporthal De Wiee ging het gesprek over die blootfietser uit Herten. Onze drie fietsers uit Herten (Maan, Piet en Willy) hielden zich een beetje afzijdig en tijdens de rit viel op dat de heren niet zo vaak op kop te vinden waren. Ze wilden absoluut niet dat we hun billen konden zien…zullen ze toch bang zijn om met de billen bloot te moeten..?? Misschien dat ik de heren wel te kort doe immers de blootfietser was zo snel dat het verdacht ook wel eens op Frank ‘DE SJLEK" zou kunnen vallen…………
Onder een zomers zonnetje en heerlijke temperaturen gingen 17 man op pad. Er werd veel gepraat onderweg en na 15 km ging het over de stuw en de sluizen en bij zoveel water kon het niet anders dat er toch even een plaspauze werd ingelast. Via het drinkwaterbassin ging het richting "Zampert" en kwamen we langs de "E-9" bar. Het was er druk. Waarschijnlijk dat iedereen met dit mooie weer ook hier in de tuin (of anderszins) bezig was……..
Toen we vanuit Hunsel richting grens gingen werd wederom halt gehouden. Omdat ik vrij achterin fietste kon ik niet zien of we moesten stoppen voor kommiezen maar al gauw merkte ik dat het hier weer !!! ging om een plaspauze. Ja…de ervaring bij deze renners zegt genoeg; veel drinken bij inspanning en inderdaad..die drank moet er ook weer uit. Anderen spraken al over een ander woord Imgp6233_5 voor het vele praten in deze groep. Overigens, clubkampioen Wim moest ook van de Imgp6235 fiets maar genoot vooral van het vele "mier" dat langs de weg stond. "Hier kom ik zeker nog eens terug want dit vinden mijn vogels heerlijk…!!!" was zijn commentaar. Op nevenstaande foto ziet U Wim de kwaliteit van het mier inspecteren en…nog eens extra voeden…
Jan Leenen, de routesherrif van vandaag zorgde ervoor dat het peloton steeds op tijd gewaarschuwd werd op gevaarlijke verkeerspunten en tegemoetkomend verkeer. Imgp6237_3 Niet alleen als verkeersregelaar maar ook als politieagent en wellicht muzikant (fluitist) zou Jan zijn mannetje staan; gelukkig doet hij het ook uitstekend als routeplanner en daarom is een pluim zeker op zijn plaats (de beroemde "veren in de vot" …!! en dat je nog vele routes mag verzorgen !).
Onderweg kreeg Maan nog te horen dat hij weinig op kop te zien was. Natuurlijk was dit niet waar maar het leverde wel een waterval aan gesakker en gegodver op, een scheldkanonnade aan de jeugd etc. etc. en….uit gif nam hij (en Piet moest mee) de laatste 15 km voor zijn rekening. Alsof ik nog niet genoeg "gezeik" gezien had (sorry voor mijn woordgebruik) zo werd ik dus op de valreep ook nog eens behoorlijk "afgezeikt"…….

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s