Elen of Geilenkirchen..??

10 april. De C-rijders gaan vandaag achter Maan aan en dat is alktijd verrassend. Het rondje Elen van dit jaar kan zomaar helemaal anders zijn dan dat van het vorig jaar. Het enige dat zeker is: Elen !! Elen, bekend van de Alphorn en … in mijn wilde jaren ging ik er ook wel eens naar de discotheek maar bij de twc rijders is Elen meer bekend als dat rondje van Maan. Omdat mijn reporter ter plaatse nog steeds niets van zich heeft latern horen heb ik slechts enkele spaarzame – zelf gerechercheerde – aantekeningen over deze rit. De vaste kern C-rijders stond aan de start (14 personen), 1 van de Twc2009c_006_2 mannen probeerde de zon echt uit de tent te lokken door reeds in korte mouwtjes !! aan de start te verschijnen en bij een temperatuurtje van 12 graden ging het met de wind mee richting Belgie. Zonder noemenswaardige tegenvallers werd na afloop van de rit door een grote groep besloten om in Berg dat terrasje te pikken en dat het hier wederom gezellig was bleek toch wel uit de luide conversaties die zelfs tot in de huiskamer van John H. te horen waren..

Omdat ik niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn besloot ik om me bij de actualiteit te houden. Dat Frans de kranten leest en zijn routes hierop aanpast is me ook duidelijk geworden. De krant stond de vorige week nog vol van het vernietigde arrest van de Hoge raad omtrent de bomenkap in de Schinveldes bossen en… de B-groep ging op zaterdag kijken !! Misschien toeval ?? Maar deze week stond de krant vol van de landingsbaan voor Awacs in Geilenkirchen en ja hoor…de b-groep gaat naar Geilenkirchen !! Waar we de volgende week naartoe gaan..?? Gewoon de krant lezen.

17apr1 18 intekenaars voor deze tocht en Frans zorgde er meteen voor dat hij het alleenrecht op deze route heeft. Door het draaien en keren was menigeen net buiten Karken al de draad kwijt. Voor Henk is deze tocht ook wel gesneden koek (hij bleef keurig verstopt in het midden van de groep rijden) en Frank had stiekem de garmin op zijn stuur bevestigd (maar goed dat Frans dit niet zag want anders zou Frank zeker ook nog routerechten moeten betalen). Vanuit de start was het koers en Sjra W. die zijn eerste ritje maakte na een weekje vakantie in het Laurentiusziekenhuis was al behoorlijk aan het knoteren. Hieruit 17apr4 kon in elk geval weer iedereen afleiden dat het goed met hem gaat. Mooi Sjra..!! 013_2_2 Toen we binnen een kilometer twee keer over het spoor moesten en…twee keer 5 minuten op die "lebbende lebberwoerst" moesten wachten begonnen we ons langzaam af te vragen waar we eigenlijk "steckten". Sjra M. was hier nog nooit geweest maar zei wel dat we in Geilenkirchen of daarvan in e buurt moesten zijn want het was toch rondje Geilenkirchen vandaag ?? en warempel…tweehonderd meter na het spoor zagen we het bord Geilenkirchen.
"Geruisloos" vlogen we door Geilenkirchen; van geluidsoverlast door Awacs toestellen hebben we niets gehoord. Hierna ging het over de plateaus en met de wind vol op op de neus ging het richting Selfkant en Posterholt. Schreef ik vorig jaar om deze tijd over het haantjesgedrag van de C-rijders, ook de B-rijders laten zich behoorlijk gelden. Marjo gaat elke berg keurig in eigen tempo omhoog maar dit mag schijnbaar niet; steeds is er wel iemand die haar een handje in de rug geeft. Heren rijders, om jullie "kloaterie" thuis – of met Har – te besparen noem ik maar geen namen en heb ik het (vooralsnog) niet op de foto vastgelegd. Zoals ik de vorige week al schreef staat zij haar mannetje en duurt het niet meer lang of wij krijgen dat handje van haar in onze rug..!! Ja…elke renner vindt dit fijn….
Met een gemiddelde van ruim 29 werd Postert bereikt en dat het ook hier niet alleen om de gezelligheid van het fietsen maar ook om de gezelligheid na het fietsen gaat bleek uit de vele B-rijders die nog voor dat natje naar De Wiee doorfietsten.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s