De echo rijdt mee..!!

zaterdag 3 april. Stille zaterdag. Ik kan wel stellen dat het tijdens de b-rit niet echt stil zou zijn….. Vooraf was het toch wel kiezen. Met de hamburgraboracers naar Vlaanderen, met de C-route het rondje gevangenis of die tocht met de B-route. De massaliteit van de Ronde en de angst om onderuit te gaan (en als de angst er is dan gaat men ook onderuit) heeft me doen afhaken.
Het rondje gevangenis. Niet dat ik me de exacte route kan herinneren maar ik weet nog dat het me een "opgesloten" gevoel gaf. De animo was dit jaar ook iets minder maar dit heeft ongetwijfeld aan de weersvoorspelling gelegen.
Het werd dus RONDJE NIEDERBUSCH. Toen ik om 13.00 uur bij De Wiee verscheen was de organisatie van de Kennedymars aan het opruimen. De wandelaars zijn weer op pad en dus is het nu tijd voor de fietsers. Veertien man aan de start (excuus..13 man en 1 vrouw – die overigens heel goed haar mannetje staat !! – aan de start). De helft van het peloton bestaat uit A-rijders, twee nieuwelingen en de rest kan gerekend worden tot de "oude" garde B-rijders.
Bij de start is het droog en gaat het met een straffe wind en in straf tempo tegen de wind in richting Niederbusch. Bij elk obstakel of elke bocht geeft Frans dit keurig aan en….. als een echo krijgen we het signaal van Frans dubbel zo hard terug vanuit het midden van de groep…!! Rechtsaf wordt REEECHTSSSAAAFFF!! en pratsch wordt PRATSCHHHHHH !! en zo ging het ook met kuil, auto, tegenligger, opletten etc. etc. goh, wat was ik blij dat "de echo" geen fluit bij zich had…!!! Is dit nu stille zaterdag..?? Iemand bij je hebben die zoveel adem heeft dat hij 3 km verderop nog te horen is… Maar anderzijds wel goed om zo iemand in de groep te hebben…kan ie ook eens die adem gebruiken om b.v. kopwerk te doen.
Op een gegeven moment fietsen Frank en ik op kop en worden we voorbijgereden door nieuweling Jos. Hij haalt ons in (het gaat bergop en we hebben wind tegen)…hij moet ons toch weer voorbij laten en uiteindelijk blijkt dat hij er meteen vanaf moet en twee minuten verliest op de beklimming van dit viaduct…!! Tja Jos, beginnersfoutje en tip: keurig blijven zitten in het derde of vierde wiel !! Als we afdalen naar Stahe blijkt dat deze weg op vier (of is het zes of zeven??) jaar tijd er nog precies hetzelfde bijligt: een en al gatenkaas ! en dus blijft het hier toch wel een slalom naar beneden.
004 Via het Schinveldse bos komen we weer even op het "Hollands" en als we richting 011 boerenbond gaan verwacht ik dat er geknald gaat worden. Als blijkt dat er al meteen afscheiding is wordt de koers geneutraliseerd en krijg ik de gelegenheid voor een fotoshoot. Vanuit Merkelbeek gaat het weer de Selfkant op en krijgen we steeds een nat wegdek voor de wielen; enerzijds gelukkig omdat we achter de buien rijden maar anderzijds worden we – en ook de fiets !! – toch kletsnat van het opspattende water. Met de wind vol in het "hat" gaat het uiteindelijk met tempo boven 30 weer richting Postert. Mallorca-ganger Ralf had toch wel veel last van de kou. Achterin de groep zat hij helemaal vast..wellicht dat een rondje gevangenis beter voor hem was geweest..!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s