koninginnerit en…laatste dag ……!!

Maar goed dat de computer in het hotel het gisteren niet deed..het was namelijk een zware dag..!! Dat de computer het vanmorgen niet deed werd vervelender en dus maar eens naar de hoteldirectie gestapt en nu is het allemaal weer in orde.

donderdag. WAT GING ERAAN VOORAF. Uit welingelichte bronnen ging het helemaal mis op kamer 503. Midden in de nacht zit Arthur zowaar te lezen en….Huub wordt wakker van het licht dat aan is…!! en dat vlak voor een zware bergetappe. Waar moet dat heen en waar komt dit uit…?? Nou ja…Arthur gaf Huub de schuld en Huub gaf iop zijn beurt Arthur de schuld. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen…

Om tien uur wordt gestart en het gaat meteen hard. Mark op kop en dan weet je het wel…… elke groep renners voor ons lijkt als die rode lap op el torro te werken…. via Santa Maria gaat het de bergen in. Na Bunjola gaat het pas echt beginnen: de col de Soller. 280_2 Hierna gaan Ralf, Mark en Arthur richting de Puig Major want zij gaan er helemaal voor vandaag (na de Puig de afdaling Calobra 293_2 en dan de klim van de Calobra). voor Huub, Robert, Bert en ik gaat het naar de Port de Soller en zal een bootreisje volgen maar….in de haven aangekomen krijgen we te horen dat de boot pas manana vaart….. De Calobra hebben we dus alleen maar zien liggen in de haven. De Calobra pas…nee, hiervoor hebben we moeten passen !!Na het "nee" en manana, manana is Robert zijn moraal helemaal . Ploegleider Bert zegt dat we dan ook maar de Puig Major opmoeten….. Bert en Robert zijn meteen vertrokken en Bert neemt al gauw afstand van Robert. Huub en ik blijven bij elkaar totdat een Australische meid voorbijkomt. Huubt pikt 294 aan…de Australische versneld…Huub gaat mee…de Australische versneld 295_4 nogmaals….en Huub komt los (of…hij moet lossen) en…het is afgelopen voor Huub !!! Het tempo is eruit maar uiteindelijk komen we toch boven dankzij Arthur die de laatste 6 km’s dubbel doet en ons op sleeptouw naar boven neemt. Hierna gaat het weer dezelfde weg naar beneden en voordat we weer de Soller opmoeten nemen we 300_2 het er flink van in Soller. Meer dan een uur op het terras en lekker naar de trein kijken die bijna de taart van ons bordje doet waaien. Met 23 graden is het moeilijk om weer op weg te gaan maar…het zal wel moeten…!! Het is bijna 6 uur als we moe maar voldaan in het hotel komen….bijna helemaal aan de heg want het laatste uur was het koers en kwamen we zowaar Ralf nog tegen.

vrijdag. de laatste rit. Voor Mark, Bert en Ralf ging het natuurlijk weer de bergen in. voor robert, Huub, Arthur en ik werd het een rondje naar Sineu, waar een wielerbaan zou liggen… Bert, Ralf en Mark hadden een zware dag en hadden zelfs een flinke pauze nodig…goh, wat waren ze kapot !! zo kapot zelfs dat Mark de pauze oversloeg en die kortere terugweg nam… Maar ja…het aanvangstempo van Mark was er schijnbaar teveel aan….. Het andere kwartet zou het wat rustiger aan doen maar…wat waaide het hard en…dit maakte deze dag toch nog een hele zware dag.

Tot Sineu ging het met de wind echt in het hat. 329 Even lekker dat terrasje en daarna weer op pad. Een wielerbaan….niet gevonden…en dat terwijl Sineu toch echt een gat is (ook al ligt het op een berg). Daarna ging het terug via Petra San Joan en Montuiri en dat was me een 225_2feest…!! Huilen met de pet op want de wind zat tegen en niet een beetje. Robert, Artur en zelfs Huub zat op kop te sleuren, alleen janp had het helemaal gehad. Het leek wel of er 4 Nederlandse Don Quichotjes tegen de windmolen aan het vechten waren en het schoot ook nu helemaal niets op ! Gelukkig kwam er nog een tweede pauze in Llucmajor en dit deed iedereen zichtbaar goed. vanaf Llucmajor was het helemaal koers…. Arthur muisde er tussenuit, hetgeen hem vanuit de groep meteen al de bijnaam ¨rat¨ opleverde…. Uiteindelijk wisten Robert en janp Arthur bij te halen maar dit was slechts van korte duur, hierna ging hij weer en…hij bleef weg. Robert en Huub kwamen op tijd binnen maar janp was net buiten de tijdslimiet binnen…. erg jammer …Janp moet nu echt afscheid nemen van spanje en zal naar huis moeten….!!!

wordt vervolgd met natuurlijk foto´s bij het verhaal maar eerst nog een zware etappe naar Horn met heeeeel veeel hoogtemeters… !!!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s