dramatiek in 1e bergrit………

Bert, Mark en Ralf hadden tijdens de rustdag Palma al gauw vaarwel gezegd…dat rondslenteren is niet goed voor de rug en …zeker niet voor de wielerbenen. De heren spoedden zich dus naar Platja de Palma om de komende ritten tot in de puntjes voor te bereiden.

Het is woensdagmorgen. Het eerste dat we ´s morgens doen is naar buiten kijken en….net als de dagen ervoor zien we een dichtgetrokken hemel. De mouwtjes zullen wederom aan moeten en zeker nu we de bergen ingaan. Traditiegetrouw is het de kamer van Arthur die als laatste aan de start verschijnt en dus wordt 10.00 uur ook vandaag 10.05 uur….. De man met de fluit ziet het door de vingers omdat hij anders toch met een sterk geminimaliseerde groep de strijd moet aangaan.

De rit voert over de brede boulevard richting C´an Pastilla naar Palma…de zee geeft aardige golven en Mark geeft aan dat dit betekent dat de wind van zee komt. Net voorbij Palma gaat het bergop…Mark en Ralf pakken de kortste weg (zullen ze de afstand niet aankunnen ??) en Arthur, Bert, Robert en janp 227_2 nemen een nieuwe route. Dit levert weliswaar het nodige vraagwerk op maar …het gaat om de berg heen en dat is ook niet verkeerd. Na een keer of drie vragen zittgen we dan eindelijk goed en als we bij Mark en Ralf komen blijkt dat de zwaardere maar kortere weg toch wel een stuk sneller was. Bert zei dat we zeker eerder dan Ralf en Mark waren geweest als die man in Palma ons niet verkeerd had gestuurd..

Eenmaal in de binnenlanden aangekomen begint het dan echt. De puigpuyent staat op het programma, meteen gevolgd door de col de Galilea. Misschien dat de snellen wat meer alleluja hadden moeten roepen in Gallilea want in de afdaling werd het dus auweiah……. Een snelle afdaling en Huub en Mark gingen als een pijl uit de boog naar beneden. Het wegdek lag er op plekken nat bij en ineens……een vloek, shit, gut en veel getver….. en daar lag ie. El Toro ging voor de eerste (en hopelijk enige keer) 267_2 onderuit en dat terwijl er geen torreador in zicht was…. Na inspectie bleek dat zijn hele rechterzijde open lag maar door de adrenalineinjectie zat Mark toch alweer rap op de fiets !! Op de vraag of de valpartij veel onheil had aangericht antwoordde Mark: ¨inderdaad…behoorlijk veel…!! Mijn hele ego is aan diggelen….!!¨ Na de col de Galilea kregen we nog twee cols voor de kiezen (Claret..?? en Valledemossa)….maar eerst kregen we de afdaling naar de port de Valledemossa.261  Wat een afdaling !! Ik – en met mij 6 anderen – hadden beneden pijn in de armen van het remmen. En deze afdaling moesten we ook weer 275 omhoog !! maar gelukkig stond boven de koffie, cola en warme 274 chocola klaar in het pittoreske plaatsje Valledemossa.

Vanuit Valledemossa ging het vol de afdaling in en op het vlakke stuk werden zelfs nog snelheden van boven de 50 gehaald. Vlak voordat we in Palma kwamen zei ploeg¨lijder¨ Bert dat we richting Idioteria moesten. Ralf en Mark vonden dit zo´n idioot idee dat ze zich omdraaiden maar Arthur vond dat we toch solidair moesten blijven aan Bert. Maar….Bert had de kaart uit handen gegeven (aan Ralf …en die was er niet meer bij) en dus werd het allemaal een puzzel. We kwamen uiteindelijk toch weer in Palma uit en gelukkig vonden we via een paar omwegen het fietspad richting Arenal. Op het terras bleek dat Ralf een half bordje pasta voor ons reeds was aangekomen !!

Een mooi rondje waarbij Mark zijn wonden op dit moment aan het likken is en de rest al lang op een oor ligt omdat morgen de Calobra-pas en de Puig Major (de hoogste berg) bedwongen moet worden. Arthur, Ralf en Mark zijn voornemens om er een erg lange rit van te maken. Voor Bert, Huub en mij zal er een afwisselend boottochtje – als intermezzo – in het programma worden opgenomen. Later meer……..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s