zoals de wind waait…

zaterdag 13 maart: Als eerste komt Robert aan op het paparazzipleintje en hij weet in de kantine meteen te 02_3 dat de wind niet meer vanuit zuidelijke richting komt maar vanuit het noordwesten. De routecommissie pakt dit meteen op en gaat meteen de geplande zuidelijke Maasroute omgooien naar een noordwestelijke Leudalroute.
Vanuit de start is het janp die het voortouw neemt en het gaat meteen hard. De goede verstaander weet het natuurlijk meteen: het gaat noordelijk en hard dus…..de wind komt niet echt uit het noorden !!!! Maar wie A zegt moet ook B zeggen en dus wordt er nu niets meer aan de route veranderd. Via Haelen gaat deze compleet nieuwe route naar Nunhem om via ’t zaodje weer op de Napoleonsweg uit te komen. Daarna gaat het weer snel linksaf en via het Neerse komen we in Roggel bij de Leistert uit. En als het zuidwestelijk naar Heibloem gaat en van daaruit richting de Hollander weten we dat er hard tegen de wind op gebokst moet worden. Robert geeft meteen zijn inschattingsfout toe maar goede samenwerking maakt het zware werk toch een beetje lichter. Via de Hollander gaat het richting Nederweert Eind en als we opdraaien naar Leveroy krijgen we eindelijk de wind mee. Als we tot 3 keer toe over het spoor moeten wordt zelfs gezegd of de routemaker wel spoort…….. Gelukkig maar dat de spoorbomen niet dicht gingen want anders….
Via Baexem ging het hard naar Haelen om binnen anderhalf uur terug te zijn in Horn en Dion op tijd naar zijn scootertje kon gaan kijken (zal hij de volgende keer als gangmaker meegaan..??)
Voor Robert en janp was echter de koek nog niet op…!! Als appendix van deze mooie route volgde nog een rondje Maasbracht. Weliswaar niet goed voor het gemiddelde maar wel goed voor de kilometers. Uiteindelijk stond er toch 72 km op de teller en het moet gezegd worden, het was een goede training voor de trainingsstage op Mallorca, die a.s vrijdag van start gaat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s