Ongelooflijk snelle start van het seizoen

27 februari 2010.
Menig twc Postert lid heeft deze datum rood omcirkeld want de jaarvergadering is zo’n beetje de inzegeningsmis voor het wegseizoen. Nog 3 weken en dan is het weer zover en kan het pakje uit de 025_2 kast gehaald worden en kan de geel-groene formatie uit Postert zich weer tonen aan het grote publiek.
Het was 10 minuten over tijd (17.10) toen de voorzitter de hamer met een flinke slag bijna de tafel deed splijten en 13 agendapunten en 75 minuten later deed hij dit nog eens en…voor het laatst deze dag. Achteraf sprak de voorzitter dat hij ook voorstander is om op tijd te starten maar dat het vandaag een strategische zet was.
Even wat cijfers: Een record is gebroken !! In de rijke 37-jarige historie van twc postert is het nog nooit voorgekomen dat een vergadering met een agenda van 13 punten in 75 minuten beslecht was. Een gemiddelde van 5 minuten 50 per agendapunt ! 48 Leden, waarvan 7 bestuursleden, hebben de weg naar het vergaderlokaal gevonden. Een percentage van 56 % en dit kan dus helaas niet als record de boeken in gaan. Het ledenaantal is met 85 overigens ook aan het dalen; dit ligt niet aan de vergrijzing want het peloton kleurt steeds grijzer…….wellicht dat eens actief promotiecampagne moet worden gevoerd om meer jeugd (en of dames ??) op de racefiets te krijgen……?? Maar….ook dit is slechts een aanbeveling, zoals Jos w. die als lid van de kascontrolecommissie ook rijkelijk aan het bestuur meegaf.
De vergadering werd geopend met een in memoriam van Sef Slabbers. Man in de luwte maar onmisbaar en veel werk verzettend achter de schermen cq in de bus. De voorzitter prees Sef om zijn inzet en kameraadschap voor de club en sprak over de leegte die hij voor ons en het thuisfront achterliet. Tijdens het oplezen van de presentielijst werd 1 lid niet genoemd. Jos E. gaf te kennen dat de contributie – weliswaar wat laat – wel degelijk op rekening van de club is overgeboekt. Gelukkig maar 026 want wat zou de C-groep zonder Jos beginnen ??? Toen Piet D. had woord kreeg over het financieel verslag bleek maar eens te meer dat dit erelid en sponsor TWC POSTERT met hoofdletters, onderstreept en vetgedrukt schrijft. De club zit overigens goed in de slappe was en dat komt mede door het ENECO evenement; ook dit jaar “mogen”we op 21 en 22 augustus weer helpen. Verder werd gesproken over de routes (en nieuwe !! routemakers voor de B-groep) en de Eifeltocht 2010, waarvan de voorbereiding reeds in volle gang is. En …. de bus…..die zal gevormd moeten worden door de achterblijvers want “de 028_3 bus….”….die gaat thuisblijven. Jac en Jan werden voor hun chauffeurswerkzaamheden 030_2 nog eens goed in het zonnetje gezet. Nadat Ton – als meester in het twc web – bedankt werd voor zijn uitstekende werk en twc postert wereld wijde uitstraling heeft gebracht kon de voorzitter overgaan tot het hoogtepunt van de avond: de clubkampioenen !! Rene was helaas verhinderd en omdat de verbinding met de wintersportgebieden niet tot stand kon worden gebracht werd overgegaan tot het uitreiken van de beker aan de Piet (als derde geeindigd in het kampioenschap) en 034_2 de beker en kampioenstrui aan Wim, die ex aequo met Rene het hele jaar in de nationale driekleur mag rijden.
Na de vergadering kwam het bij menigeen tot de informele vergadering waarbij het eigenlijk maar om een ding ging: de afspraak op 20 maart, opening van het wegseizoen !!! Iedere3en sprak over het goede voorbeeld van het besuur: goede samenwerking waarbij ieder bestuurslid het nodige werk voozijn kop nam en het resultaat: de snelste vergadeing ooit !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s