Afslag Gent

21 februari 2010. In alle vroegte moet eerst het "verplicht nummer" afgewerkt worden. Rondje Maaseik rechtsom zonder een extra lusje of wat dan ook. Wellicht dat dit niet het affiche is om een groot publiek te trekken want naast Robert en Dion is het echt mauw deze morgen. Omdat ik gisteren bij de breuk van het peloton in de tweede groep terecht kwam besloot ik me erg koest te houden, temeer omdat er vooruitgeblikt moest worden later op de dag. Het rondje Maaseik ging vlotjes, tenminste….tot Maaseik ! Hierna was het Dion die het tempo nog enigszins de hoogte in kreeg; met moeite overigens want Robert en Jan waren niet echt van plan om zich aan te passen aan het tempo….. Voor het eerst – en volgens Dion moet het ook bij deze ene keer blijven – werd er zelfs een beetje gekletst onder het fietsen !!!!

Na deze tocht was het voor mij inpakken en….wegwezen !! Immers, de komende week staat er wat te gebeuren !! Het echte werk gaat beginnen !! Heeerlijk ! Op zaterdag hebben we de eerste afspraak: Twee uur op Sporza en dan kunnen we weer genieten van het voortdenderende profpeloton, nieuwe outfits en misschien ook wel nieuw talent. Dus: Op naar Gent !!

043_2 Op 27 februari, de laatste zaterdag van februari wordt afgetrapt voor de opening van het klassieke wegseizoen: Gent-Gent ! Een mooiere naam was toch wel de Omloop het Volk maar ja…vanaf het vorig jaar moeten we het doen met de Omloop het Nieuwsblad. Maar…. what’s in a name..?? Het gaat om de koers en dit openingsrondje is "de Ronde" in het klein. Veel heuveltjes uit de Ronde komen in februari (en dat met nog 5 weken te gaan) voorbij en we kunnen alweer wennen aan namen als Leberg, Berendries, Ronde_van_vlaanderen_142006_005_3 Molenberg, Valkenberg en de Muur maar….ook 7 !! kasseistroken waarvan de Ronde_van_vlaanderen_142006_011_2 Paddestraat (en wat ligt het daar weer slecht) toch wel de bekendste is. De Rabo’s zullen met 7 Ollanders aan de start staan maar toen ik de renners bezig zag denk ik toch dat van de Raboformatie Nick de te kloppen man is.En verdere favorieten…..? Tom of misschien weer Philippe…??

Een week voor de ouverture was het in Gent nog rustig. Geen affiches met aankondiging van de koers en weinig fietsers. Afgezien van een Katusha- en een Raboploeg was het stil op de macadamwegen maar een week voor de koers toch al een beetje aan de koers mogen ruiken voelt net als die gevulde kinderhand.

Naast de afspraak met Sporza hebben we op zaterdag nog een afspraak: de jaarvergadering van twc postert. Als het eenmaal zover is dat vergaderd wordt dan betekent dit dat de eerste rit niet meer lang op zich laat wachten. Ook deze vergadering zal evenals de Omloop voor spektakel zorgen want de clubkampioenen 2009 zullen in de driekleur gehesen worden en voor het eerst officieel aan het publiek gepresenteerd worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s