Aswoensdag…en dan is alles weer voorbij..!!

Aswoensdag….voor de een is het weer sneller zover dan voor de ander maar feit is dat de Vastelaovend 2010 er weer op zit. Mijn zoon Bas was gisteren wat eerder begonnen (het was immers de laatste dag) en….vanochtend maakte hij (zich naar binnen slepend) dat praatje met de krantenbezorger, ja…het was goed, het was af !! …de echte doordouwers zullen zich vanavond nog wel een haring gaan halen en die proberen weg te spoelen met het nodige nat maar dat pakje wordt weer gewassen en gestreken en zal er pas in 2011weer uit de kast komen.

Voor de een is het feesten nu voorbij en voor de ander (en misschien ook voor de een ??) kan het (fiets) seizoen dus niet snel genoeg beginnen. Nu zit ik er met mijn weerspreuken wel eens naast maar als de spreuk: "het weer van Aswoensdag houdt men de hele vasten" uit zou komen dan is het zo slecht nog niet. De vrieskou is uit de lucht en dat buitje…daar moeten we maar tegen kunnen. Je kunt immers niet alles hebben….!!!

Om 1 uur vanmiddag was het dan zover…ondanks een slecht geprepareerd paparazzipleintje baande ik me een weg naar de drukkere fietspaden die er overigens erg goed bij lagen. Het regent maar dit mag de pret niet drukken; het is veel te fijn om weer eens op de fiets te zitten. Ook de pekel, het zout en in Roermond het grind doet de fiets geen goed maar enfeng alla(af)…dan had ie maar geen fiets moeten worden (zouden Piet en Maan zeggen !!).

Nadat ik een uurtje gefietst had zag ik in de verte de drie koningen lopen. Zat ik in de foute film, het foute jaargetijde of waren de koningen de weg kwijt…?? Gelukkig had ik het mis want toen ik dichterbij kwam zag ik drie bekende gezichten. Weliswaar geen heiligen maar wel 3 wijzen, alleen kwamen deze wijzen uit het zuiden ! Het waren Wim, Jan en Piet die hun vorm aan het bijschaven waren door een flinke wandeling te ondernemen. Ze waren de Etsberg al voorbij en ik vroeg me af of ze al vanaf Berg aan het lopen waren want dat zou betekenen dat het komend seizoen behoorlijk rekening met deze mannen moet worden gehouden.

Thuis gekomen kon ik aan het inmiddels vast ritueel beginnen; die emmer vol laten lopen en met een sopje de fiets een goede douche geven onder het motto: eerst de fiets en dan ik !! 

Dit bericht werd geplaatst in Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s