Honger

Honger !!
Het eerste weekend van februari en…er kan weer gefietst worden..!! Vanaf woensdag jl. zijn de temperaturen de hoogte ingeschoten en zodoende is de sneeuw niet alleen spreekwoordelijk maar ook echt “voor de zon” weggesmolten. Na een aantal weken (iets meer dan 2!!) zonder fiets is het net alsof we na 2 weken droog te hebben gestaan eindelijk dat glaasje water krijgen….In de aanloop naar de 043_2 zaterdag kwamen de aanmeldingen voor de tocht “Maaseik linksom” royaal binnen, immers..iedereen is al bezig met het voorjaar !! Het was dan ook enigszins teleurstellend dat op zaterdag het paparazzipleintje niet afgeladen vol was; slechts een enkele Raboracer meldde zich aan de start van deze mooie rit.
Zaterdag 6 februari. Onder thermometerhut stond de teller op 10 graden en dus ideaal weer om die eerste echte voorbereidingskilometers voor de Mallorca-stage van eind maart te maken . Dichterbij is natuurlijk de rit “ballade de carnavallade”, die op 13 februari (carnavalszaterdag) langs stedje van lol en plezeer voert, waarbij de klanken vanuit de Zoepkoel ondanks de koude altijd heel warm aanvoelen. Vanuit Venlo gaat het dan via het Drakeriek naar de Stasie Manifestatie en…de Raboracers hebben hier altijd – keurig in het Oranje – acte de presence gegeven. Doordat we met fiets tussen de menigte staan worden we inderdaad altijd goed “voor carnavalsgek” versleten !!!
De rit ! Maaseik linksom. Koud weg komen we al meteen hele groepen fietsers tegen. Dat er al fietsers in de korte broek en…met korte mouwtjes rondfietsen vinden we toch wel een beetje voorbarig. Uiteraard zijn wij nog goed ingepakt en krijgen we het al gauw warm: dit vanwege het beestachtige harde tempo dat Dion ons meteen voorschotelt. Maar ook Dion heeft geleerd en laat af en toe ook een ander eens tempo bepalen.
Op het verste punt- in Dieteren – worden we geconfronteerd met asociaal weggedrag…….van een Raboracer notabene. Een dame op leeftijd wordt door de sponsor en houder van de wisseltrofee..!! rechts voorbijgestoken. Der mevrouw schrok behoorlijk van deze onbesuisde actie. Gelukkig konden Robert en Jan de dame in kwestie uitleggen dat een dergelijke actie absoluut niet getolereerd zou worden en dat er en behoorlijke represaille zou volgen. Meteen werd Dion dan ook behoorlijk luid tot de orde geroepen en…….de zwaarste straf opgelegd: de hele weg niet meer op kop !!! Hierna werd door Robert en Jan het tempo bepaald. Op de brug bij Roosteren werd nog even ouderwets geknald en bleek meteen dat Robert aan kracht niets heeft ingeboet gedurende de winterslaap. De laatste 20 km ging het kop over kop met “boontje komt om zijn loontje “kip zonder kop” Dion uiteraard als treurende derde in het wiel. In de kantine was het to laat gezellig en de reuk van de patat duidde erop dat veel de gedane arbeid alweer teniet was gedaan…..
Zondag 7 februari. Maaseik rechtsom. Met een boven verwachting hoge opkomst ging het richting Maaseik. De temperatuur had toch wel een pasje teruggedaan en dit was meteen te merken op de weg: veel minder groepen fietsers. Het peloton Raboracers maakte er een mooie rit van met aanvankelijk een goed draaiend molentje waarbij Dion – nadat hij berouw had getoond over zijn asociale weggedrag van gisteren – weer in genade was aangenomen en dus ook weer op kop mocht komen. Jan hield zich keurig achterin het peloton staande en had zelfs nog oog voor mooie dames aan de kant van de weg. Toen Jan aan Robert vroeg of hij het allermooiste van de rit gezien had (Maaseiker Yvonne die 40 jaar geworden was) werd Jan meteen gedekseld: “nee, ik heb die Maaseikse schone niet gezien maar wat je zegt kan niet waar zijn, er is toch niets mooiers dan fietsen….!!” aldus Robert ! …vanaf Maaseik was het Robert die zich, met een koude wind tegen, aan kop zette, aan kop bleef en tot Horn bleef sleuren en 1 kilometer voor de kantine pas afgaf met het woord: “zoa…!!!"

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s