Lars wint de tour……!!!!!

Toen ik onlangs een aantal (wieler)boekjes – de Muur- las, was een steevast item in dit boekje “Pieter Weening wint de Tour”. Een ding kan ik thans met honderd procent zekerheid zeggen: Pieter Weening zal nooit of te nimmer de Tour winnen..!! Hoogtepunt uit zijn carriere is tot op de dag van vandaag de mooie overwinning in Gerardmer met als scherprechter de heerlijk lopende klim over de Col de la Schlucht. Ook ik bewaar mooie herinneringen aan deze col.
Nu wil ik ook niet speculeren of een andere Lars (Lars Boom) de Tour gaat winnen maar ik ga eens de toekomst in en stel u thans voor aan de winnaar van de tour in 2023 !! Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan; een weg van de sigaret in dat pakje te laten, dat biertje te laten staan en….heel veel op te geven voor DE FIETS !! Natuurlijk, dat gymnasium-diploma moet eerst in de “tes” maar daarna zal het toch echt keuzes maken zijn.
De tourwinnaar 2023, heeft nu reeds – hij is sedert eergisteren (19/01) 15 jaar en pas anderhalf jaar actief coureur – bewezen dat hij geen “eendagsvlieg” is, immers de afgelopen weken heeft hij de spreekwoordelijke “twee vliegen in een klap” geraakt. Ik wil u voorstellen aan LARS QUAEDVLIEG !!
Zat hij in de zomer van 2008 voor het eerst op dat stalen ros, meteen was aan de zit te zien dat hij het in zich had om een goed coureur te worden. Aanmelding bij de KNWU volgde al gauw en na een stage bij de Hamburg Raboracers werd zijn talent dan ook hier meteen opgemerkt. De ereplaatsen in het veld volgden al vrij vlug en tijdens zijn eerste echte wegseizoen bleek al meteen dat hij niet bang was om voor de aanval te gaan. Dit spreekwoordelijk “op je bek gaan” en …”op je bek krijgen” vormt de jonge renner. Het zorgt voor de inhoud en het leert dat de koers “de koers” is. Het was een leerjaar waarbij plezier voornamer was en is dan prestatie.
De eerste vruchten van het aanvallend en niet gecalculeerde rijden komen dan vanzelf en zie daar. Tijdens de cross in Brunssum is het volop koers, de pas gevallen sneeuw maakt het parcours tot een spiegelglad toneel en het is Lars die voor het eerst in zijn nog jonge loopbaan op de hoogste trede mag plaatsnemen. Zoals alle groten is het “een strijkijzer” als het op finishen aankomt en dus zal hij – vooralsnog – alleen aan dienen te komen. Misschien is hier zelfs over nagedacht want het siert het fotoalbum toch iets meer als er geen anderen op de foto staan..!!
En dat het zoet van de overwinning naar meer smaakte bleek al rap. Enkele weken later – 17 januari 2010 – tijdens de cross in Nederweert is het wederom Lars, die na een voor zijn doen rappe start, het derde het veld indraait. 1701_nederweert
Met voor hem de nagenoeg onverslaanbare Duitse Pruus Lucas Wollenhaupt en Pim Erren “danst” Lars op de pedalen en glijdt over de gladde en modderige omloop. Halfkoers was de aansluiting bij de kop een feit en na een machtige demarrage op een nagenoeg onbegaanbaar modderstuk is het Lars die er in de laatste ronde alleen tussenuit muist en alweer op de hoogste trede mocht plaatsnemen. 1701_nederweert2

En na diverse berichtgevingen op deze paparazzisite was het dan maandag eindelijk zover: Dagblad de Limburger (reporter Ger Hermans) berichtte in een enige regel over de overwinning van Lars Quaedvlieg !!! Het begin van iets dat nog heel mooi wordt !!!!!!!!!! Op naar de tourzege !!! Wordt vervolgd.

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s