verslag eerste "Elfdorpentocht"

16 januari 2010 is het dan eindelijk zover: de eerste officiele Elfdorpentocht kan doorgang vinden !! De afgelopen dagen heeft de organisatie menig sportliefhebber moeten teleurstellen: deze tocht kan niet geschaatst worden maar er moet wel degelijk gefietst worden…. De omstandigheden zijn goed te noemen, alleen de rayonhoofden van Neer en Nederweert spreken nog over enkele zwakke punten in het parcours maar dit mag geen beletsel vormen voor afgelasting. De woorden van de consul: “it giet on” klonk voor menig liefhebber dan ook als de hoofdprijs in de loterij. Overigens, de belangstelling was groot maar gelukkig niet dermate groot dat er uitgeloot moest worden zodat iedereen volop aan zijn/haar trekken kwam.
Bij de start is het gezellig druk en drukten vele bekenden elkaar weer eens de hand. Omdat het een geneutraliseerde tocht betreft nemen de renners van de organiserende Hamburg Raboracers de leiding van het peloton. Omdat Frank de krachten van de groep even wilde testen ging hij vanuit de start meteen voluit fietsen hetgeen de groep al meteen deed breken. Minstens het derde deel van het peloton zou al na een kilometer in verloren positie gelegen hebben als Frank niet omgekeken zou hebben en de achterblijvers liet aansluiten. Toen het vanuit het Buggenummerveld linksaf naar Neer ging kreeg de groep enkele kluunstukken te verwerken. “Linke soep” aldus Frank en menig renner voelde het achterwiel al wegslippen. De rayonhoofden en routemeesters van Roggel en Heitse hadden met medewerking van de gemeente een compleet sneeuwvrij traject kunnen voorleggen, reden voor Janp om eens een demarrage te plaatsen. Het doel van de demarrage (het maken van foto’s van de hele groep) werd helaas niet begrepen: Jan kwam niet los en hierdoor zijn er helaas geen actiefoto’s van deze memorabele tocht gemaakt.
In het buitengebied tussen Heitse en Nederweert lagen nog enkele verraderlijke stukjes maar goed waarschuwen van Frank en Dion zorgde ervoor dat de hele groep heelhuids door deze zone kwam. Dat het zwaar was bleek uit het feit dat zelfs Frank een geweldige inzinking kreeg….het tempo verslapte van een dikke 30 kilometer naar (nog maar) 28 kilometer maar zonder te klagen bleef hij op kop van de groep. Hiertoe voelde overigens zich ook niemand geroepen want de oostenwind waaide hard in het nadeel. Nadat de stempelkaart in Baexem bijna vol was…was de maat voor het overgrote deel van het peloton ook vol…de koek was op en de groep brak in stukken. Terug in Horn lagen de kruisjes in de kantine klaar en menig renner was zo uitgeput dat ie er zelfs in de kantine bij is gaan liggen en een groot kruisteken maakte . Een mooie en zware tocht maar achteraf was de voldoening bij de deelnemers toch wel erg groot. Erg verrassend was toch wel de bij de uitreiking van de beker voor de strijdlustigste renner maar een naam op de lijst voor kwam: janpaparazzi …!! Als reden werd door de organisatie opgegeven dat hij door het plaatsen van de demarrage toch wel spirit aan de koers gegeven had….. !!!
De organisatie hoopt in elk geval – als de weergoden meewerken – het volgend jaar wederom een elfdorpentocht te organiseren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s