Vuurwerk

1 januari 2010. Het is 10.00 uur en de dampen van het vuurwerk zijn nog maar net vervlogen als de eerste Raboracer in de kantine arriveert. Ongelooflijk maar waar…!! Het is Robert. Hij is flink ingepakt en hij loopt meteen naar de tap want hij is behoorlijk aan het klagen over de koude. Hierna druppelt de een na de andere de kantine binnen en als het gezellig vol is neemt Jan het woord. De aanwezigen weten dat het jaar ook in de kantine meteen met "vuurwerk" begint: de uitreiking van de Hamburg Raboracers wisseltrofee. In een lange aanloop naar het moment surpreme houdt Jan de aanwezigen lang in spanning wie het begerenswaardige kleinood dit jaar in de wacht sleept. Het was een moeilijke keuze waarbij naast sportief bezig zijn ook gekeken werd naar kwantiteit (de deelnames), maar ook de competitie en vele randvoorwaarden werden in de overweging meegenomen en aan de orde gesteld. Na een minuut of 10 begon het de aanwezigen te dagen uit welke hoek de winnaar zou komen toen ook sponsoring, 10, chauffeur en consul aan de orde kwamen. Met andere woorden, de wisseltrofee werd uitgereikt aan Dion Hamburg, die zichtbaar onder de 14_3indruk was van de mooie woorden en bijbehorende trofee. Hierna werd nog onder het genot van drank en wafels geklonken op een gezond, gelukkig en sportief 2010.
Na het officiele gedeelte kwam ook Huub van E. nog binnen. Het deed de organisatie zichtbaar goed dat mensen elk jaar terugkomen. Al nippend aan een glas champagne sprak Huub nog over de tocht van 2009 waarbij de mooie route en de entourage rondom dit gebeuren toch wel bepalend waren om ook dit jaar weer aan de start te verschijnen.
Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan spijs en drank ging iedereen zich opmaken voor de Sylvestertocht. Een koude wind maakte het voor het gevoel minimaal 5 graden kouder en het overgrote deel van de groep hield zich schuil achter Huub en Janp. Toen het lichtjes begon te sneeuwen was alertheid geboden immers, "een schuiver kan op 1 januari het seizoen aardig verpiemelen", aldus Huub. Na 1 uur fietsen kwamen we het eerste plaatsnaambord tegen en was het Dion die riep: "we zitten in Helden." Inderdaad…we zaten in Heythuysen maar omdat Dion zijn leesbril niet op had werd hem deze uitroep al gauw129_7 vergeven. Hierna ging het via binnenwegen richting Leveroy en daarna werd vanuit Baexem koers gezet naar Grathem. De groep dunde behoorlijk uit en in Wessem zette een gehalveerd peloton koers paparazzipleintje totdat…… in Beegden het noodlot toesloeg. Er werd nog gesproken over "een goed begin is het halve werk" maar "Ubung macht dem Meister" is eigenlijk meer van toepassing. De eerste dag van het nieuwe jaar en ja dus: het zou paparazzi niet wezen die – zoals het elk jaar te doen gebruikelijk is(vorig jaar was het op 4 januari mis)- met een "platte" komt te staan. Ook nu maakten veel handen licht werk zodat de groep binnen tien minuten weer op de fiets kon om aan de laatste 3 kilometer te beginnen. Aan de tevreden gezichten van de deelnemers kon de organisatie afmeten dat deze Sylvestertocht wederom een ware happening was.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s