Van oud…….naar nieuw !

31 december 2009. Het is 11.00 uur. Over ruim 12 uur staat de teller weer op 0 en gaan we weer voor een nieuw jaar: een nieuw decennium zelfs ! Voor mij is 31 december "de" dag van afscheid nemen: van het oude jaar maar ook van mijn moeder, die 5 jaar geleden op deze "afscheidsdag" kwam te overlijden. Het jaar daarvoor raakte ik – inderdaad, ook op 31 december – mijn trouwe viervoeter Nicky kwijt. Het mooie aan deze dag is dat er teruggekeken wordt maar……meest vooruitgekeken naar datgene wat het nieuwe jaar ons zal brengen.

Afscheid nemen van het oude jaar betekent ook afscheid nemen van het wielerseizoen en van bekende gezichten uit het peleton. Niet alleen dat velen een ander truitje aangemeten krijgen door een ploegwisseling, velen stoppen ermee !!

Bij twc postert en de hamburg raboracers zullen er geen schokkende wijzigingen zijn, zelfs de 70 plussers plakken er minstens nog een jaartje aan vast. En zolang men blijft bewegen en tussen de mensen blijft, blijft men zich ook jong en midden in het leven voelen.                                                In het profpeleton zullen we enkele namen gaan missen. Bij de dames zal Chantal Beltman (32) niet meer te bewonderen zijn. Een topper met o.a. 4 wereldbekerzeges en in 2000 vice-wereldkampioen in Plouay. In een gesprek met haar vertelde ze me dat de motivatie niet meer op te brengen was.          Bij de heren beroepsrenners heeft Bart Roesems (37), de vroegere meesterknecht van Peter van Petegem en Robbie Mc Ewen, een punt achter zijn carriere gezet. Ook Aart Vierhouten (39 en oa. Rabo, Lotto, Skil, Vacansoleil) en Theo Eltink(28) (Rabo en Skil) houden het voor gezien in het profpeloton. Een bekender iemand die een punt achter zijn carriere zet is Steven de Jongh (36). Na TVM (4 jaar), Rabobank (6 jaar) en Quick Step (4 jaar) en overwinningen in E3 prijs en Brussel-Kuurne-Brussel zullen we dit krachtmens node missen als we in het voorjaar aan de tv geluisterd zitten.

Maar…….waar mensen stoppen daar komt ook nieuw talent….!!! In mijn bijdrages heb ik vaker over deze jongeman gesproken en …hij is op de goede weg. Inderdaad, ik heb het over LARS QUAEDVLIEG. Vanaf mei 2008 zit deze inmiddels 14 jarige nieuweling op de fiets en op de valreep van het jaar wist hij, na diverse ereplaatsen(inzet: eerste podiumplek te Merkelbeek en stage met HRR), zijn eerste overwinning van zijn carriere te boeken !!! Merkelbeek_18_jan_4 Op een Paparazzinieuws_032 besneeuwd terrein gaf hij op 20 december In Brunssum iedereen het nakijken. Na afloop kwam hij paparazzi nog danken voor de "sneeuwstage" die hij in januari 2009 met de Raboracers had afgewerkt. Intimi spreken over (klim)talent met een sprint als een strijkijzer maar…zien we dit ook niet vaker bij de grote jongens. In het wielermagazine "de Muur" wordt in 2002/2003 geschreven over "Pieter Weening wint de Tour". Nee !! velen maken verwachtingen uiteindelijk niet waar……. Maar, wat is niet leuker dan verwachtingen te hebben…van het nieuwe jaar of waar dan ook Sdc11806 van. Ik ga dus vandaag de stelling aan: "Lars Quaedvlieg wint de tour…..!!!!"  In elk geval…een naam om te onthouden en wie weet, misschien speelt hij over twee weken al een rol van betekenis op het NK veldrijden in Heerlen..??

Vanaf deze plaats wens ik in elk geval ALLE lezers alle goeds voor 2010 ! 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s