terugblik seizoen twc posterholt

Had ik me voorgenomen om in alle categorieen te starten…ook dit jaar is het niet gelukt ! Of het een Twc20080303_3 gemis is dat ik niet bij de A-groep van de partij was wil ik even in het midden laten; Eifel_weekend_2006_014 door het moordende tempo zal er weinig gelegenheid zijn om foto’s te maken en als er foto’s gemaakt kunnen worden dan zal dat zijn als er iemand met een"platte" aan de kant van de weg staat of…als men de weg kwijt is of …..als men zich aan het volstoppen is met Torte en Schwarzwald_weekend_2006_029_3Kuchen…en of dat zo goed voor de moraal van onze A-rijders is …??? Voor 2010 heb ik enkele data in elk geval al rood ingekleurd om – als de vorm meedoet – ook echt actiefoto’s van "fietsende" A-rijders te maken…!!! De Eifeltochten en andere heuveltochten zorgen ervoor dat steeds meer A-rijders het elk jaar hogerop gaan zoeken met als resultaat in 2009 diverse malen een medaille d’Or bij de Marmotte  voor deze bikkels. Dat Rene ook nog eens als clubkampioen gevierd mocht worden maakt het feest voor de A-groep compleet. Minder was de (uit) val van Wim. Het gesleur en getrek op kop van de groep werd node gemist dit jaar. Een come-back zit er nog niet in maar misschien dat we Wim eind 2010 in de B- of C-groep mogen verwelkomen…? Ik hoop het ! Ook wil ik stilstaan bij het gegeven dat dit jaar "ons aller" Leike Bakkes het peloton heeft laten gaan. Dat hij moge ruste in vrede. Ja Lei…ook nu konden wij je niet volgen……..

Over de gebeurtenissen van de B- en C-groep kan ik kort zijn. Bijna wekelijks zijn nagenoeg alle Twc_bgroep_2009_004 "fietstrappen" op schrift en foto vastgelegd. Natuurlijk werd er gefietst maar…ook werd veel gelachen. Ik denk even terug aan het B-rondje "John Hillesberg" dat Twc_bgroep_2009_033 uiteindelijk strandde op Vliegveld Zuidlimburg, rondje Sint-Pieter waar het "gruppetto" over de zwaarste Ardennerheuvels ging of rondje Zwaneberg, waar we op het ergste voorbereid waren maar in geen velden of wegen was er een berg te bekennen…..

Het kijken naar de koeien is overigens zowel aan de B- als aan de C-groep besteed. Tijdens een B-tocht hoefde de sloot gelukkig nog Twc_bgroep_2009_014 niet gedempt te worden…het kalf was nog niet verdronken !!! En overeenkomstig het spreekwoord zijn de twc-Twc_bgroep_2009_015 rijders ook bezig: iedereen altijd met helm op en denkend aan de spreuk: "valhem Hoofdzaak..!!"

Voor de C-rijders was het genieten van de koeien tijdens het rondje Waterval maar toen na een rondje Maasmechelen een gedwongen stop moest worden gemaakt voor loslopende koeien maakte men Twc_2009_c_groep_062zTwc2009c_011ich toch wel ongerust omdat het tijdstip van thuiskomen aardig onder druk kwam te staan. Te "poat" kwam de C-groep geregeld. Soms omdat iemand met een lekke band stond, soms omdat er een plas water op de weg stond en men – ook al was het ten koste van kletsnatte sokken – in elk geval de fiets droog wilde houden en soms omdat men een plas moest doen. Maar ook omdat men door de weilanden moest om via een voetveertje in Meers de Maas over te steken….!! De routes van Wim, Jos, Maan en Rinze mochten er wezen; het waren "Zehn Punkte" routes. Bij de clubkampioenschappen waren veel rijders van deze groep in de top terug te vinden. Kopman, bandenplakker, routeman en clubman Wim sleepte het clubkampioenschap uit het vuur. Een geweldig resultaat voor deze clubikoon..!! Naast applaus voor de kampioen ook applaus voor de zich sterk terugvechtende Jos, die we tijdens een druk bezochte Wim Diesch classic weer in de armen mochten sluiten.

Naast de wekelijkse activiteiten was er natuurlijk meer te doen in 2009. De jaarvergadering in maart is de officiele opening van het seizoen; iedereen kijkt reikhalzend uit naar dit evenement van weerzien en "bijna" begin van weer echt de fiets op mogen. Ook het Eifelweekend is een jaarlijks terugkerend topevenement dat bij wielerclubs in de verre omgeving bekend is (ja, die van postert die doen dat elk jaar !!!) en…het was fantastisch dit jaar !! Voor elk wat wils zodat ook de "oude garde"  weer uitkijkt naar het Eifelweekend van 2010… Verder mogen we terugkijken op een geslaagd Eneco-wielerevenement. Het brengt immers de nodige inkomsten in de lade. Natuurlijk mag ik ook de sponsoren niet vergeten want ook zij dragen bij aan een gezonde vereniging. De ATB-tocht was geslaagd te noemen; ondanks de regenachtige morgen waren er wederom veel deelnemers op ons evenement afgekomen. Al met al wederom een mooi seizoen…OP NAAR HET NIEUWE SEIZOEN !!!

Overigens….voor 4 januari 2010 kan nog gekozen worden voor het Limburgs sportmoment. (via www.sportmoment.limburger.nl ) Tip: WK Piet van de Brekel in 1952 (broer van "onze" Frans !!)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s