Terugblik seizoen Hamburgraboracers (HRR)

Terugblik seizoen Hamburgraboracers (HRR).

Hoewel het seizoen nog niet voorbij is voor de HRR (dit duurt namelijk van de Sylvestertocht op 1 januari tot de Oudejaarstocht op 31 december) wil ik toch al even terugblikken op 2009 ! Voor de HRR een topjaar !! Enkele hoogtepunten wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De deelname aan belangrijke Limburgse klassiekers. Tijdens de Fietschallenge werd gestreden om het HRR kopmanschap. Voorwaarde was een plaats bij de eerste 100 en…. 3 HRR kwamen in de uitslag voor. Met “alle” middelen werd hier gestreden en het was Frank die zowaar een top tien klassering veilig stelde. De ploegleiding stelde zowel Robert, Mario en Frank aan als kopman. Ook bij de Steven Rooks classic waren de kopmannen voorin te vinden; zelfs knecht Dion kwam hier met een klassering in de top 100 uitstekend voor de dag. Een dilemma was geboren…..gebrek aan Ronde_van_vlaanderen_142006_020_2 knechten !!!

De “Ronde” is voor elke wielerliefhebber het neusje van de zalm. Ook de Hamburg Rabo Racers waren dit jaar weer (voor de 4e keer) van de partij om over de Muur, de Bosberg, de Patersberg en Koppenberg te dokkeren.

Een ander absoluut hoogtepunt was het nieuwe sponsorcontract. Na weken van onderhandeling heeft Paparazzinieuws_158_3 de Hamburg Rabo bank 5 renners een keurig contract aangeboden. Onlangs deelde Paparazzinieuws_170_2 de sponsor nog mee dat juist in tijden van recessie de zucht naar expansie groot is en dat het team het komend jaar waarschijnlijk uitgebreid zal worden. “Als we competitief mee willen blijven doen dan moeten we een bredere basis hebben”, aldus de sponsor. Na een feestelijke presentatie werd de dag afgesloten met een ontvangst in “de sjeiven dorpel” te Aldeneik. De sponsor zorgde er wederom voor dat het geld bleef rollen !!

Het was niet alleen competitie in 2009. Voor de 25e maal stond Horn-Banneux-Horn op het Paparazzinieuws_242_4 programma. Een “must”, ook voor niet HRR-rijders waarbij het motto “deelnemen is belangrijker dan winnen” met hoofdletters geschreven wordt. Wat Madonna di Ghisallo voor Italiaanse wielertoeristen is, dat is Banneux voor de HRR. De voldoening om na ruim 200 km moe maar voldaan thuis te komen is dan ook elk jaar groot.

Naast bovengenoemde klassieker is ook de “Sylvestertocht” niet meer weg te denken op de agenda. Paparazzinieuws_014_2 Op 1 januari 2009 waren bijna alle stoelen in de kantine bezet toen getoast werd op een gezond en sportief jaar. Hierna werd – en dat bij min 5 graden !! – door deelnemers vanuit de verre omtrek  de “aftrap” gedaan voor het nieuwe jaar. Ook de “vastelaovesrit” en Maaseik links- als rechtsom, “rondom Naer haer”, rondje Bruggelchen en rondje Zuid-Willemsvaart zijn absolute toppers die op de agenda niet mogen ontbreken.

En last but not least natuurlijk de uitreiking van de Hamburg Raboracers wisseltrofee. Een kleinood Paparazzinieuws_070_2 dat een jaar lang de huiskamer van een HRR mag sieren. Het vorig jaar uitgereikt aan Jan Walraven vanwege onvermoeide inzet in de kantine, knechtenwerk op de fiets, redactioneel werk maar ook op bestuurlijk en organisatorisch vlak een onmisbare schakel voor de Hamburg Raboracers. Een palmares waar menig coureur jaloers op zou zijn…!! (dit is een uittreksel uit de 10 minuten durende toespraak van Robert).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s