Dooi…

Dooi !!

243 Zoals de sneeuw wegsmelt…zo gaat het ook met de dagen van dit jaar..!! Het zijn er nog maar een paar en dan kunnen we 2009 als historie zien. Op de valreep is het goed om toch even terug te blikken op 2009 !

Tragische zaken genoeg dit jaar: Ik denk aan het plotse overlijden van Vic van Schil, de meesterknecht van d’n Eddy maar ook aan Dimitry de Fauw en natuurlijk Frank (God) Vandenbroucke…maar dichterbij natuurlijk ook aan ons aller Leike Bakkes. In het vroege voorjaar op de damesfiets met witte oversokken en als het in het seizoen steeds harder ging dan schoof hij vanuit laatste positie steeds meer op. Tijdens de ritten het afgelopen jaar hebben we geregeld over Lei gesproken  en…dit houdt iemand levend !! 

Ook wil ik even stilstaan bij het feit dat we niet zelf kunnen beslissen hoe alles in een seizoen verloopt. Jos, die erop gebrand was om veel te fietsen maar door ziekte ineens de competitie met de ziekte aan moest gaan. Fietsen wordt dan meteen bijzaak ……Ook hij kan gelukkig weer heerlijk vooruit kijken naar maart 2010 en de hele twc-familie zal hem – in elk geval tijdens de eerste tochten !! – heel graag uit de wind houden.

Een ander renner met minder fortuin is Wim. Tijdens de Gran Fondo Eddy Merckx maakte hij een schuiver en na verblijven in het Academisch ziekenhuis te Sart Tilmann, het Orbis theater in Sittard en de revalidatieafdeling in Hoensbroek is hij nu thuis aan het herstellen om in februari nogmaals onder het mes te moeten. Gestelde doelen als Marmotte en Oetztaler worden dan ineens bijzaak. Herstel is nog steeds het hoofddoel van Wim.

Marie-Jose heeft na haar heupoperatie, die vlotjes verlopen is, weer fietsdoelen voor 2010: haar eerste trainingsstage zal in Andalusie zijn.

De HRR-coureurs hadden ook met misfortuin af te rekenen. Kopman Frank zocht de grens op, ging over die grens heen en botste tegen de “pijngrens” aan. Ja Frank, een boom gaat niet opzij voor jou, ook al ben je een boom van een kerel !!! En dan paparazzi zelf natuurlijk. Een opname in het ziekenhuis in Gent (een fietser wil namelijk alleen maar in het walhalla van de wielerwereld geholpen worden !!) stad van “’t Kuipke” en het epicentrum van “de koers” , startpunt van de Ronde en start- en aankomstplaats  van de openingskoers van het wielerjaar: de omloop ’t Volk (en dat klinkt beter dan de Omloop Het Nieuwsblad !) . Dr. De Smet heeft er een waar kunststukje van gemaakt met als resultaat dat de koers al na 2 maanden na operatie niet meer aan paparazzi voorbijging.

Imgp5705 En dan de mooie dingen dit jaar: Op de eerste plaats denk ik dan aan de Hamburg Raboracer wisseltrofee die vanwege sportieve, organisatorische en andere zwaarwegende motieven met straatlengte voorsprong werd toegekend aan: inderdaad…..PAPARAZZI !!!

Verder natuurlijk de presentatie van de compleet nieuwe outfit van de Hamburg Rabo Racers. Een presentatie die er zijn mocht met daarna die feestelijke bijeenkomst in de Sjeiven Dorpel te Aldeneik. Een lang seizoen dat eigenlijk een hoogtepunt was. Noemenswaardig is verder nog het uitstapje naar de Bikemotion en de wekelijkse klets- en zwetspartien in de kantine aan het paparazzipleintje.

De tochten met de C-groep, wat was het genieten !!! De een deed nog meer zijn best om een mooie route voor te leggen dan de ander : het resultaat mocht er wezen !! Gezelligheid, groepsgevoel met als absoluut hoogtepunt de Wim Diesch classic.

En dan niet te vergeten al degenen die dat gesprek met me aan wilden gaan dit jaar. Ik kreeg bij iedereen een erg warme ontvangst en ik was perplex van de openheid die men tijdens de gesprekken aan de dag legde.

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen op te noemen; wie weet, wellicht in een volgende bijdrage …het jaar is immers nog niet voorbij !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s