"gekkenwerk.."!!"

zaterdag 28 november. Het is een uur of elf als ik Dion aan de lijn krijg. Omdat hij, als consul de weg- en weersomstandigheden bekijkt (hij volgt buienradar en weeronline minutieus), is hij de aangewezen man om aan te geven of er een algehele afgelasting is. Met een slagje om de arm geeft hij aan dat het een weekend zou worden zonder HRR tocht. Gelukkig !!! want ik had zin als tien die geen zin hadden om op de fiets te kruipen…….

Om kwart over een komt er echter een tegenbericht. De consul is iedereen aan het opbellen dat er toch gefietst zal worden ! Start half twee, paparazzipleintje. Weer….of geen weer…!! Achteraf bleek dat het niet de consul was die doorgang wilde maar diens echtgenote, die even van hem verlost wilde zijn..

Als Mario en Dion om half twee aan de start staan, moet janp (voor verslag want voor foto’s is het te nat) zich nog in de broek hijsen en de banden van zijn "nat weer fiets" oppompen. In het startschot begint het meteen te regenen en gaat het richting Panheel. De wind vol op kop en de slagorde is bepaald; Mario op kop, Dion er achter en ondergetekende – volop afziend, regenwater van de voorgangers opslurpend en als toetje modder in het gezicht en mond – in het laatste wiel. Met tempo 30-32 tegen de wind in zit ik na 3 km al "apegapend" en met de jus uit de benen te volgen…nee, te harken !! Als we de sluis in Panheel voorbij zijn knapt mijn lijntje…. ik moet eraf…… En al heb ik altijd al gezegd dat de eerste 10 kilometer rustig aan moeten ….. ook eind november is er geen erbarmen; het tempo is ronduit "zomers" te noemen en…DAT WIL IK NIET en….ik kan het ook niet !!

Als we langs het kanaal fietsen nemen Mario en ik onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door enkele vuurwerkstunters tot de orde te roepen en…dat is voor Dion het teken om aan te vallen immers…sportiviteit blijft hoog in zijn vaandel staan ! Wellicht had hij door zijn oortje geen vuurwerk gehoord maar alleen maar GAAN, GAAN, GAAN !!Nadat Mario en ik onze weg vervolgd hebben is Dion al een klein stipje aan de horizon en geef ik Mario opdracht om hem terug te halen. "Het leek wel of hij achteruit aan het fietsen was" was het commentaar van Mario, toen hij op en over Dion ging, die op zijn beurt meende dat hij als een professional aan het fietsen was. En janp…… die kwam een minuut of 5 later op zijn gemakkie op de Kelperbrug in de wetenschap dat deze dag niet zijn dag is en ook niet zou worden.

Hierna werd alleen nog eens goed gas gegeven op het stuk "Eind-Hollander…." Met een tempo van tegen de 50 !!! was het wederom "p" (ik noem maar geen voornaam meer) die het te gortig vond. Via Roggel ging het hierna wederom op Heitse aan en daarna ging het richting Haelen terug. Het was nat, het was vies…de fiets staat er nog "keurig" bij zoals ik hem heb weggezet’…en dat is eigenlijk niet zo keurig ! en ik….ook zeiknat….zowel van regen maar ook van het zweet en wat mij betreft: Morgen is de koers afgelast !!!! (met of zonder consulair bericht)

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s