"in gesprek met" …twee deelnemers ATB-tocht

zondag 22 november 2009. Het is kwart voor 8 – het is nog donker – als ik  met camera bewapend  de entree van sporthal Vlodrop binnenstap. Nog geen deelnemer te bespeuren en de mensen van de organisatie duiken al een beetje weg om maar niet door janp betrapt te worden op niet geschoren gezichten of wat dan ook. Omdat er nogal eens getwijfeld wordt aan de "echtheid" van mijn interviews heb ik besloten om nu maar "live" mensen te interviewen in aanwezigheid van organisatie en medewerkers van deze tocht.

tien voor acht. De eerste verregende ATB-er komt binnen en…ik meteen er naartoe. Het is Alexander uit Dusseldorf BRD.

janp: Hoe kom jij eigenlijk hier verzeild…??

Alexander: Nou ja, ik kijk regelmatig de site van de NTFU erop na en zo ben ik vandaag hier terecht gekomen.

janp: Kom je altijd in Nederland fietsen dan ?

Alexander: Neeeee, normaal gesproken is er in Duitsland elke week wel wat te fietsen maar vanaf nu tot begin januari is er niet veel te doen en ja…dan moet men verder kijken dan alleen die Twc_posterholt_atb09_006 Heimat.

janp: Je komt net binnen en je bent nu al "zeiknat". Hoe kan dat dan…??

Alexander: Tja…het eerste stuk van Dusseldorf tot Dulken heb ik het droog gehouden; ik zat namelijk in de trein toen maar…vanaf Dulken waren het toch wel 20 natte kilometers door de regen…..

janp: En nu het eerst hier aanwezig…! Hoe vroeg was het vanmorgen ???

Alexander: Fuunef oer….!

janp: en je komt voor de 30 kilometer..???

Alexander:  Neeeeeee, fuunefzieg…!!

janp: Nou kerl, viel erfolg en las dich nicht kieste….ubrigens….die route geit auch nog uber ’t Pruus…

Alexander: sjeun…Ik voel me nu eigenlijk al een beetje "zu Hause" ….

janp: Nou Alexander….liever niet !! maar…..volgend jaar mag je wel weer terugkomen !!

De ene (Alexander) door een interview plots vanuit het onbekende vol in de schijnwerpers en ineens wereldfaam genietend, anderhalf uur later zag ik onze meest prominente deelnemer: Sinter "Jan" Klaas, die ik eigenlijk niet verder hoef voor te stellen. Toen ik hem staande probeerde te houden wimpelde hij me af want zijn "knecht"’ (zoon Erwin)  stond te lachen en riep hem reeds toe: DOOR PAP !! Maarrrrrr….Sint vulde mijn handje later gelukkig alsnog !! Overigens, ik mocht hem "Jan" noemen !!

Twc_posterholt_atb09_142 janp: U heeft weinig tijd begrijp ik (U heeft immers bijna verjaardagsfeest). Waar moet u nog naartoe vandaag ??

"Sint" Jan: Nou, ik woon in Hasselt (Overijssel) maar ik heb het sinds mijn pesionering – 5 jaar geleden – niet meer zo druk. Gelukkig nemen de hulpsinterklazen veel werk over. Je bent overigens wel een "scherpe…!!" om me er tussen al die 630 deelnemers – in het verkeers en waterstaatstenue – zomaar uit te halen…

janp: Inderdaad….dat hoor ik wel vaker: ik sta altijd "op scherp" SinterJan ! Bent U al vroeg met uw ros op pad moeten gaan vanmorgen…!!

"Sint" Jan: Nee jongen, mijn zoon woont in Echt en daar heb ik even verbleven. Ik prijs me gelukkig dat ik nu veel tijd op mijn "stalen" ros kan zitten.

janp: Was het geen probleem dat u daar verbleef na al dat gesodemieter met die Sinterklaasaffaire in Echt..??

"Sint" Jan: Helemaal niet ! De mensen daar weten onderhand wel wie ik ben. Ik ben trouwens veel te oud voor affaires…!! Zo deel ik vooral veel goede dingen uit zoals complementen en geen gemeenschapsgeld. Ook nu kan ik alleen maar zeggen: "een perfect georganiseerde tocht en…ik kom terug Img_0321_kopie!" Als oud-organisator van de landelijke Verkeers en Waterstaat tocht op de Veluwe weet ik wat het voor een organisatie is om alles op orde te hebben en natuurlijk…. om lof en waardering te oogsten !

janp: U staat alweer helemaal in tenue om het "echte" werk te doen. Bedankt voor uw reactie en voor volgende week alvast een fijne verjaardag !!

Dit bericht werd geplaatst in in gesprek met. Bookmark de permalink .

Een reactie op "in gesprek met" …twee deelnemers ATB-tocht

  1. erwin zegt:

    volgend jaar weer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s