22 november: de ATB tocht !!

Het is 7 uur als ik eens vanuit de slaapkamer naar buiten kijk. Het is nog donker en het is behoorlijk nat. Ook al weet ik dat het parcours er goed bijligt op de Meinweg, menig "watje" zal zich nog eens omdraaien en "deze beker" aan zich voorbij laten gaan.

Om kwart voor 8 arriveren Dion en ik bij de sporthal; het is nog erg stil…zal er wel iemand komen Twc_posterholt_atb09_010 vandaag want de regen komt nog steeds behoorlijk naar beneden….. Etienne is een half uur bezig met het opzetten van de startboog, de wind maakt zelfs dit klusje tot een heel karwei.

Het is 8 uur en de eerste "die hards" druppelen binnen. De meest vroege vogel is exclusief geinterviewd en zal komende week via dit weblog voor het voetlicht treden en ineens "wereldberoemd" worden. Verder zijn er zelfs wereldberoemden (Johan en zijn vriendin) aan de start verschenen en ook hierover later meer ! Dat de thuisblijvers weer eens ongelijk hebben gekregen mag duidelijk zijn: een perfecte temperatuur en gedurende de gehele rit perfecte condities (een goede ondergrond en geen spatje regen !).

Dion en ik mogen het verkeer regelen op ons oude en vertrouwde stekkie; we hebben de meeste mensen die we hier elk jaar tegenkomen reeds gemaild dat men vandaag beter niet kan komen omdat men Twc_posterholt_atb09_037 wellicht in de file kan komen te staan. Gelukkig hebben de meeste mensen gehoor gegeven aan onze oproep zodat er voor mij zelfs nog tijd restte om een vastgelopen Twc_posterholt_atb09_062 auto (nee, niet ‘een" maar die van John H. !!) op weg te helpen en…foto’s te schieten van de vele voorbijgangers.  Spectaculaire plaatjes waarop te zien is dat veel deelnemers tot het uiterste gingen om in het spoor van de echte groten te kunnen blijven.

Ja, echte groten waren vandaag aanwezig. De allerbekendste aanwezige had zelfs midden in het seizoen tijd vrij kunnen maken om aan de start te verschijnen. Natuurlijk doet het voor een organisatie erg goed om een dergelijke persoonlijkheid aan de start te hebben. Toen ik riep om Twc_posterholt_atb09_126even te stoppen voor dat interview was de eerste reactie: "makker staakt je wild geraas(kal)", "je kunt me niet herkennen, ik ben incognito aanwezig vandaag". Paparazzinieuws_101 Maar…..dan is natuurlijk buiten paparazzi gerekend !! In een eerdere bijdrage – Kennedymars 2009 (zie foto) – heb ik deze sportieve goedheiligman in Wessem gespot en om voor de komende zware weken toch vormbehoud te tonen is natuurlijk een vroege fietstocht nooit verkeerd ! Nu Sint, bedankt dat we u mochten begroeten en dat u vandaag de mijter verruilde voor de helm en wie weet, volgend jaar krijgt u uw Pieten misschien ook nog Twc_posterholt_atb09_140 zover dat ze meekomen…….ofschoon…..na afloop zagen sommigen eruit als zwarte Pieten !!! Tussen de deelnemers weer veel stoempers en…veel bekenden. J. uit Neer was er weer, bekenden uit Horst, Beesel en…zelfs uit Zeeland heb ik mogen zien. Ook deed het erg deugd dat er wederom jeugdig talent naar onze tocht is gekomen (dat worden de echte !!) en…..de dames laten zich ook niet onbetuigd !! Natuurlijk was daar Twc_posterholt_atb09_101 "onze" Daphny want….de successen (wereldbekerwedstrijden dat wereldkampioenschap en die prolongatie van de Nederlandse titel) zullen er dit en volgend jaar komen en dat betekent dan automatisch dat ze van ons allemaal is. Maar er reden ook veel dames mee die meedoen omdat ze iets aan sport willen doen en hierbij de voorkeur geven aan het stalen ros. Een goede keuze dames en..misschien ’s zomers op de racefiets met de A-. B- of C-groep van twc…?? In elk geval, prestatief of recreatief: iedereen kwam aan zijn of haar trekken vandaag !

De balans na afloop……droog weer; een uitzonderlijk hoge gemiddelde temperatuur van 13 graden (alleen op 23 november 2003 was het met 15 graden nog ietsjes warmer); er is veel gedronken op de pauzeplaats (Piet en John moesten zelfs nog extra Twc_posterholt_atb09_130 water halen); de cake en de koek ging erin als koek; de 630 deelnemers hebben genoten van een mooie tocht en…de organisatie was tevreden dat alles zonder "al te veel erg" is verlopen. Bij twee deelnemers knapte het lijntje (cq de ketting) en  een deelnemer (uit Oberbruch) sprak over een defecte body (Dion – toch wel een kenner en hij verstaat ook vrij goed Engels – meende dat het iets lichamelijks moest zijn……..)

De gemaakte foto’s zijn reeds naar webmaster "downhill Toni" gestuurd en zullen binnenkort te zien zijn op www.twcposterholt.nl

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op 22 november: de ATB tocht !!

  1. Sint Jan zegt:

    Verdikkeme. Hebben ze me tóch nog herkend, ondanks mijn Verkeer en Waterstaatstenue! Helemaal vanuit Hasselt (Overijssel) hierheen gereisd om met mijn zoon Erwin,in cognito deze tocht te fietsen en dan kom je toch nog in de publiciteit. Het weerhoudt me er overigens niet van, om een volgende keer nóg eens deze uitstekend georganiseerde, fraaie tocht te fietsen.
    Wellicht tot ziens. Sint Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s