22 november: ATB tocht Vlodrop (5)

Nog een dag !! Tijd om het eens over de condities te hebben.

Allereerst gaat het dan om de conditie van de deelnemers: die moet natuurlijk goed zijn…alhoewel….is de conditie niet echt top dan bestaat de mogelijkheid om gewoon voor de 30 km-tocht te gaan; ben je top, dan ga je voor de 50 km !!

De conditie van de vlaggers en andere medewerkers – dat staat buiten kijf – is top !!

En hoe zit het met de conditie van het parcours….?? Voor menig deelnemers is dit toch wel het allerbelangijkste. Zoals ik in eerder bericht reeds schreef lag de Meinweg er afgelopen week uitstekend bij en….zelfs wat regen zou aan de condities niets afdoen volgens "voorrijder" Rowi. Zojuist kreeg ik al een telefoontje van Dion dat – na een hele nacht toch wel behoorlijke regen – de omstandigheden oppe Meinweg nog steeds uitstekend te noemen zijn. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat dit – die goede omstandigheden – toch wel te maken hebben met het grondsoort in de Meinweg. Een hoge permeabiliteit zorgt ervoor dat water snel weg kan (de grond neemt snel op en laat het vocht dus goed door !) Ideaal voor de ATB-er !!!

Bovendien zorgt het warme en droge en….zonnige weer van vandaag er voor dat de grond ook vannacht dat buitje kan weerstaan want …we krijgen weer nattigheid over ons. Maar….dit zijn de voorspellingen ! De afgelopen jaren waren de voorspellingen ook niet bijzonder goed en op de dag van de tocht was het uitstekend weer ! Luidt immers niet een weergezegde:  "een dag is nooit zo nat, of de zon schijnt altijd wat…!’" Meteo Belgie geeft in elk geval aan dat de scherpe kantjes er in Limburg af zijn….meer naar het westen toe (Ierland en Engeland) zal het natter zijn en in de wetenschap dat de Meinweg toch wel in het meest oostelijk puntje van Nederland ligt weet ik zeker dat het allemaal goed zal zijn morgen. 

Mes amis, jusque’a demain !!!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s