22 november: ATB tocht Vlodrop (4)

Goh, de Sinterklaasgevoelens van vroeger lijken wel weer terug te komen; alleen is het nu aftellen tot 22 november…!! en dan zal TWC Posterholt weer een machtig mooi traject uit die zak tevoorschijn toveren en dat de deelnemers geen kat in de zak krijgen…dat staat vast.

Vandaag gaat het over de deelnemers !! en…zonder deelnemers geen evenement !!! Atb_twc_2007_041De afgelopen 20 tochten is het deelnemersaantal van 70 (de eerste tocht)  gegroeid naar 1028 (de 9e tocht) tot zo rond de 800 de laatste jaren. Een deelnemersaantal waar de organisatie heel blij mee is.

De omstandigheden zijn erg belangrijk want een buitje ’s morgens kan menig deelnemers doen besluiten om zich nog maar eens om te draaien in dat warme – en droge !! – nestje. Nu heeft de organisatie flink "geflyerd" de afgelopen dagen alleen mis ik jammergenoeg dat mooie stukje in Streekbode en/of Trompetter, ik hoop dat mijn woorden gelogenstraft worden en dat een dergelijk stukje reclame niet nodig is.

Bikemotion_2009_024_2 De deelnemers zijn veelal toch wel de jaarlijks terugkerenden. En natuurlijk zijn er deelnemers die zelfs door janp persoonlijk gecontracteerd (of is het gecontacteerd ???)zijn. Zo werd Mark Z. uit Heitse tijdens de afgelopen bikemotion  nog vastgelegd. Een aantal jaar geleden "schitterde" deze coureur nog door een behoorlijke smak te maken … maar…ook hij keerde daarna terug en is een niet weg te denken coureur geworden. En niet te vergeten de mannen uit Swalmen met Wilco als onbetwiste Atb_twc_2007_043 kopman ; of de reisleider uit Salou (Jo), of reisgenoot J. uit Neer, Jac T uit Herten etc. etc. etc.  die we elk jaar mogen begroeten. De mannen van Suist en van Grenzeloos mogen ook niet ontbreken in het rijtje jaarlijks terugkerenden en natuurlijk Eric uit Limbricht, Ger "Burkina Fasso" uit Helden. …..als verkeersregelaar kan ik blijven vlaggen op de vele bekenden die voorbij schieten en…geregeld Twc_2008_atb_012 schiet ik het doel (de fietser of daar, waarvoor ik op de weg sta) voorbij; als ik niet Twc_2008_atb_003 vlag dan ben ik wel een foto aan het schieten….. En dat is goed, dat is mooi !! Ook de clubs uit het Brabantse en vanuit "oppe Ruiver" staan altijd op de deelnemerslijst.. en natuurlijk steeds meer Pruse van over de grens willen zich met hun "hollandische" collega’s meten maar op dit moment zijn wij in elk geval nog "Meister". Bovendien is het erg mooi om mee te delen dat het aantal vrouwelijke deelnemers (sters !!) gestaag groeit. Zagen we een Atb_twc_2007_024 aantal jaar geleden alleen nog maar Peggy voorbij racen, vorig jaar Atb_twc_2007_030_2 waren het tientallen dames die zich door het slijk der aarde een weg baanden over single tracks en boswegen. Ook nu ben ik heel benieuwd of deze groei dit jaar wederom zal doorzetten. Ook de echte "jonkies" ziet men elk jaar terugkomen en …veel jonkies van toen zijn de knallers van nu !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s