22 november: ATB tocht Vlodrop (3)

De titel had vandaag net zo goed "stemmen" kunnen zijn !! Ik ben er dagen c.q. weken mee bezig geweest in het "stedje van lol en plezeer" opdat de mensen gisteren hun stem uit hebben kunnen brengen. Nu, "the day after" , heeft Noord-Limburg het achter de rug.

Voor Midden-Limburg (en de rest van Nederland en…ook degenen die gisteren al gestemd hebben) is het volgende moment reeds aangebroken om keuzes te maken: ZONDAG A.S. DE ATB TOCHT IN VLODROP !!

Een ding staat als een paal boven water (droog of niet droog die dag !!) van de keuze om naar Vlodrop te gaan zal men geen spijt krijgen. De organisatie maakt reclame (het lijkt wel een verkiezingscampag-ne !) en in tegenstelling tot de politici die "veel beloven en weinig doen" komt de organisatie  haar belofte (reeds vanaf 1991 !!) na: een machtig mooi parcours dat zekerheid geeft voor een geweldig mooie zondagochtend sportbeleving !!!

Vandaag wil ik even stilstaan bij hetgeen eigenlijk wel het allerbelangrijkst is voor een geslaagd evenement: DE ROUTE ! En dat niet over een nacht ijs gegaan wordt, blijkt uit het navolgende:

Atb_twc_2007_004 Vanaf zaterdag 10 oktober is het te doen. Elke zaterdag tot en met de laatste zaterdag (21 november) wordt de route gereden, worden knelpunten bestudeerd. Ja, zelfs valpartijen worden zo echt mogelijk nagespeeld. Zo was het Wim, toen hij nog net niet de "7" ervoor had staan, die als een junior naar beneden vloog en…pardoes over de kop sloeg. Een valpartij "zonder erg" gelukkig maar….uitkijken blijft geboden !!!! Ook voor ervaren rotten !!

Atb_twc_2007_005 De animo voor het voorrijden is groot want iedereen voelt zich verantwoordelijk voor de totale route in het algemeen en voor "het eigen stuk"  in het bijzonder. Er zijn zelfs twc-ers die de route bij nacht nog eens fietsen !!! Misschien iets voor Van Dale ??? Door twc-ers geintroduceerd: "slaapfietsen" (zie foto). Natuurlijk….ook hier gaat het organiseren, het sportief bezig zijn en amusement hand in hand. In een laatste gesprek met iemand van de routecommissie kreeg ik te horen: "de route ligt er machtig mooi bij, "geine pratsch" en zelfs een beetje regen zou nog geen kwaad kunnen…!!"

De voorrijders zijn er echter niet met alleen het voorrijden en verkennen van de route; zaterdag en zondag wordt de hele route nog eens gereden en voorzien van pijlen (en controle hierop) en enkele voorrijders zullen, gewapend met EHBO- en reservemateriaal tijdens het evenement op zondag staande bij zijn………. wordt vervolgd !

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s