22 november: ATB tocht Vlodrop (1)

Zondag 22 november 2009, een dag die net als voorgaande jaren weer het "winterse" hoogtepunt is van twc posterholt. In de aanloop naar dit evenement wil ik toch een aantal dingen belichten. Om een dergelijk evenement te laten slagen zal er weer een gedegen voorbereiding nodig zijn. Aan de organisatie zal het in elk geval niet liggen !!!

In deze bijdrage gaat het over verkeersregelaars . Op 15 oktober is het dan zover. Een aantal twc-ers gaat op "regelexamen". Wil, Piet, John, Jos, Wim, Kueb, Casper, Etienne, Dion en ondergetekende (voor de foto’s en verslag) mogen op deze dag naar deze buitengewoon interessante 1e voorlichtingsavond gaan. Er zullen nog een aantal avonden volgen en ook hier zullen twc-ers aanwezig zijn.

Paparazzinieuws_358_2 Zoals de naam al aangeeft, de verkeersregelaar regelt het verkeer. Deze les krijgen we gelezen door een echte politieagent. Naast de klaar-overtjes en de agent is het de verkeersregelaar die auto’s en andere verkeersdeelnemers mag laten stoppen om het voor dat evenement belangrijke verkeer (en dat betekent dus voor zondag de fiets !!) doorgang te verlenen. De twc-ers staan reeds jaren met vlaggen het verkeer te regelen en ook deelname aan een dergelijk gebeuren is "onze mannen" niet vreemd. De hesjes mogen weer uit de kast en natuurlijk zullen de verkeersregelaars weer hun beste beentje voor zetten om een mooi "fluit"concert weg te geven. Voor de overige aanwezigen is het allemaal nieuw. Men luistert aandachtig naar hetgeen "dae vanne flikke" te vertellen heeft en uiteraard "hangt men aan de lippen van" de routiniers met hun sterke verhalen…….. Zelfs onze voorzitter, die normaal niet in ’t veld staat en dus ook nog geen verkeersregelaar is, genoot van de kennis en verhalen van "zijn" twc-ers.

Helaas is een dergelijke avond voor veel mensen "een avondje uit"; de twc-ers komen eigenlijk alleen maar voor de zakelijke dingen. Het is dan ook Casper die op een gegeven moment helemaal uit de slof schiet en zijn buurman tot de orde roept: "als je nu eens je mond houdt en stopt met het stellen van dergelijke onnozele vragen, dan zouden we al lang klaar zijn….!!". Een stilte viel…… maar gelukkig kon de agent dit opstootje tot in de kiem smoren door Casper toch enigszins gelijk te geven. Hierna vielen de vragen gelukkig mee en konden we na 1 1/2 uur met een heleboel inhoudelijke bagage huiswaarts keren.

Atb_twc_posterholt_2006_005 Kortom, de verkeersregelaars zullen – mede door de natuurlijke rust die ze uitstralen (zie foto) – zorgen voor een veilige en snelle doorstroming van alle deelnemers !!!! De verkeersregelaars van twc kunnen buigen op een jarenlange ervaring van "hun" evenement maar ook van het in goede banen leiden van o.a. de Eneco-Tour.

Verdere informatie volgt !

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s