bikemotion 2009

Na uren en uren zoekwerk is het Dion dan toch gelukt: "Ik ben weer online…!!" Twee dagen zonder world wide web maakte Dion een beetje gestoord. Waarom geen updates op de site ?? Uitstapjes en Paparazzinieuws_393 geen bericht…; koers en geen verslag. Dat kan toch niet…!!!???? Ik stond er vandaag eens bij en keek er naar. Het ging over router, draadloos netwerk, lan-verbinding, wachtwoorden, beveiligingscodes en nog veel meer abacadabragehalte. Gelukkig deed een fles cola met heel veel prik wonderen; het "prikkelde" Dion in elk geval om de in mijn eerste zin aangehaalde prestatie van formaat neer te zetten. Dion, chapeau en bedankt. Klasse en vandaag zal ik je zeker "uit de wind" houden.

Zaterdag 31 oktober 2009, een dag die al een heel tijdje rood omcirkeld is in de agenda, het jaarlijkse "snoepen" in de winkel die "bikemotion" heet staat immers weer op het programma. Het is 9.00 uur als Bikemotion_2009_001 Dion, Piet. Robert en ondergetekende richting Utrecht gaan. In de auto wordt al druk geklasjeneerd over fietsen, fietstochten, (fiets)poetsartikelen, hoe een fiets te poetsen en ga zo nog maar een tijdje door. Het is Robert die achter Den Bosch de wijze woorden sprak: "zullen we het niet eens over de vrouwen hebben…!!" Deze woorden waren echter aan dovemansoren gericht: het ging de verdere reis gewoon weer over derailleursystemen, wielen, fietsbellen, bandjes, bonnetjes voor bidons etc. etc.

Bikemotion_2009_032 In Utrecht aangekomen werd me die Piet een beetje gek ! "Waat ein fietse" zei hij meteen. Het was Dion die hem toch meteen weer "back to earth" bracht door te zeggen dat we niet naar ongepoetste fietsen gingen kijken maar naar op en top "gesoigneerde" karretjes. We gingen dus maar snel voorbij aan de stationsstalling om het jaarbeursgebouw in te gaan en…..

..meteen konden we ons vergapen aan de Bikemotion_2009_002 Santos, een fiets met Rohloff naaf en… zonder ketting !! Nee ! dit kon niet onze goedkeuring krijgen; een fiets moet met ketting zijn…al is het maar om ze te poetsen !! Was er tijdens de 1e bikemotion nog maar 1 hal met fietsen, inmiddels zijn het er al 4 !! en is een morgen fietsen kijken geworden tot een hele dag rondneuzen. En alleen waren we ook al niet…. waren er vorig jaar 25.000 bezoekers, dit jaar waren het er zelfs 30.000 !! 20 % meer zelfs, het lijkt niet alleen op de beurs…het is de (fiets) beurs !! Natuurlijk werden er praatjes (en ik verklap nog niets…misschien wel interviews..??) gemaakt met beroemdheden als Peter Winnen, Johan Museeuw Bikemotion_2009_030 en Jacques Hanegraaf. Zoals u ziet, Piet, Robert en Dion "hingen"aan Jacques’ lippen Bikemotion_2009_028 toen hij over zijn Nederlands kampioenschap-overwinning sprak. Dion was hiervan zo onder de indruk dat hij zich bijna een Leonardo liet aansmeren…. Verder was het genieten van het Nederlands kampioenschap bandje verwisselen; een tijd van 1 minuut 24 seconden …. Misschien iets voor Maan of Wim om dat te Bikemotion_2009_022verbeteren…??? Natuurlijk, een fiets is een fiets maar toch….elk jaar heeft men wel weer een andere mal gemaakt en dus is er toch weer steeds wat nieuws te zien. De fietsreizen zijn flink in opkomst maar….daar hebben wij geen reisbureau voor nodig. Verder erg veel tijdritfietsen….misschien leuk voor d’r bij….?? (zoals Robert zei).

Om half vier (een half uur voor sluitingstijd) hadden we het wel gezien; de plastic tas puilde uit van de fietsblaadjes, de folders van fietsenmerken en natuurlijk van de cadeautjes die we kregen bij de stand van Fiets, KNWU en Shimano. Moe…maar voldaan van een dagje "snoepen" ging het hierna weer richting paparazzipleintje. Onderweg werden we door onze sponsor (dankjewel Dion)  nog getracteerd op Bikemotion_2009_033 een rondje Vleuten-De Meern…maar dit was enkel en alleen omdat hij een show met een luchtballon besteld had met landing op de autosnelweg !! Oh ja…en dat ging net niet goed….de luchtballon landde vlak naast de autosnelweg in een woonwijk !!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s