"het ongelijk van de thuisblijvers"

17 oktober:  de weg is nat, de morgen heeft het niet droog gehouden en om half twee wordt "afgetrapt" voor Rondje "om Naer haer". Een nat wegdek is enerzijds vragen om lekke bandjes en…anderzijds betekent het ook nog eens "fiets poetsen" na afloop van de tocht. Niet echt omstandigheden dus om je op te pakken, je fietsspullen aantrekken en dan ook nog eens het snot voor de ogen fietsen om maar te kunnen aanhaken.

Half twee: menig raboracer vindt het vandaag wel goed. Robert heeft zich wegens een opkomende verkoudheid afgemeld en de andere kopmannen zijn bang voor die verkoudheid en blijven voor de haard zitten. Het is Dion die vandaag als kopman uitgespeeld wordt en dat betekent dus "veel kopwerk voor Dion"..! Met de wind vol op kop laat deze – normaal altijd flink doorstoempende – gelegenheidskopman het echter behoorlijk afweten en is het janp die – genietend in dat wiel – zelfs het verslag al kan uitwerken… Na wat gedraai in en rond Neer gaat het via Roggel, Heitse en Baexem terug naar Horn. De weg is gelukkig al behoorlijk droog geblazen waardoor niet het poetswerk maar de kantine op de eerste plaats op de prioriteitenlijst is komen te staan. Keurig op tijd is het peloton dit keer binnen en kan in een nog steeds versierde kantine aangeschoven worden om gezamenlijk naar de ronde van de vallende bladeren te kijken.

zondag 18 oktober: De vooruitzichten zijn optimaal totdat om 9.00 uur een bui voorbij komt !! De kantinebeheerder heeft het weer druk: gaat het door, gaat het niet door ?? en degenen die al weinig zin hadden om reeds om tien uur uit de veren te moeten om de start om half elf niet te missen hadden aan deze bui genoeg om zich nog eens drie maal om te draaien. Om half elf is het toch nog behoorlijk druk op het paparazzipleintje. Nee….niet zoveel renners dit keer en ook niemand die het startschot geeft maar vandaag verschijnt een heel leger van Jehova-getuigen die zelfs de hele buurt proberen te mobiliseren door overal aan te bellen. Zal het zijn om iedereen te waarschuwen voor de aanstaande start van de Raboracers…? In elk geval : hiervoor dank !! en natuurlijk geloofd en (nogmaals) geprezen……

Na de start ging het zij aan zij richting de Weerd, waar een rondje gemaakt werd. Van daaruit ging het langs het kanaal naar de Linnerweerd. Voorzichtigheid is geboden !! Het wegdek is nat en door de bladeren op het wegdek is het nog meer uitkijken geblazen. Maar…de zon schijnt en dit zorgt voor mooie plaatjes en natuurlijk goede zin in het Raboracers peloton. Via Brachtbeek gaat het door het centrum van Bracht de Maas over en via Wessem, Thorn en Hunsel  (waar we de autosnelweg oversteken) naar Oler. Hierna ging het van Grathem naar Panheel om uiteindelijk via Heel en Beegden om 12.00 uur voldaan – en nog niet eens moe – in de kantine neer te strijken. Het gemiddelde was "winters" te noemen. Net als de temperaturen is er ook een behoorlijke daling van het gemiddelde waar te nemen !!!

Programma: (kijk op de buienradar !!)

zaterdag 24 oktober: 13.30 uur paparazzipleintje "Elkandre"-tocht

zondag 25 oktober: 10.30 uur paparazzipleintje "sponsor"-route

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s