1e "Wim Diesch classic" groot succes…!!

Woensdag 14 oktober 2009. Het is de eerste woensdag na de 12e en voor menig renner staat deze datum rood in de agenda: de "Wim Diesch classic". In navolging van Michael Boogerd, Steven Rooks en vele anderen heeft de C-groep nu dus ook zijn "classic". Als ik het woord "klassiek" in het woordenboek opzoek dan kom ik de woorden antiek en voortreffelijk tegen. Om op je 70e een "classic" van je naam te mogen krijgen heeft natuurlijk enerzijds te maken met de leeftijd maar….er is meer voor nodig ! Anderzijds heeft het zeker ook te maken met het voortreffelijk rijden van Wim. Vaak op kop te vinden en…..dit jaar zowaar clubkampioen !

Omdat het vandaag om de 1e classic ging, werd een beperkt – en select – gezelschap uitgenodigd om deze rit mede vorm te geven. In tegenstelling tot de twc ritten was de start vandaag niet in Postert maar in de woonplaats van Wim: St. O’berg.

13.00 uur: Zo’n 15 man staan aan de start en het valt op dat dit peloton dit keer niet in zijn geheel geel-2009_wim_diesch_classic_025_2 groen gekleurd is. Hierover hoeft men zich overigens niet groen en geel te ergeren….het is immers geen clubactiviteit. Ook is het opvallend dat een vijftal rijders niet met de racefiets aan de start staat maar met mountainbike. Omdat Wim ook op de mountainbike is begin ik me af te vragen of we misschien door de bossen zullen gaan……. Gelukkig hoor ik al gauw dat de "mountainbikers" de racefietsen al hoog en droog hebben opgeborgen tot medio 2010 en dat het echt over de weg gaat. 

Om 1 minuut over een is het Wim zelf die het startsignaal geeft en kan het peloton op weg. De route voert ons via Melick naar het industrieterrein te Roermond en van daaruit gaat het door Asenray en Boekoel  naar Swalmen. Natuurlijk is het bij het kamp aldaar weer goed uitkijken voor loslopende honden maar de groep is hier zeer alert en neemt deze hindernis derhalve vlekkeloos.

Zelf krijg ik een hele discussie met Lau. "Je naam is eigenlijk paparazzo en niet paparazzi": zegt ie. Nou ja, als er iets is waar je niet voor kunt kiezen, dan is het wel je naam !! Lau zegt nog dat iemand Twc_2009_c_groep_057 die twee capuccino vraagt, er eigenlijk maar een dient te krijgen….. We hebben het dus over enkelvoud en meervoud en paparazzi is net als gelati en cappucini een meervoudwoord. Ik weerlegde zijn stelling nog met: wat dan met het woord koffie…?? Een hele discussie en het gelijk van de een werd het ongelijk van de ander. Maar…ook deze leerkracht moet uiteindelijk dan toch het onderspit delven als ik hem vraag wat te doen met namen als Coppi, Benatti, Bettini, Adorni, Bitossi, Gimondi, Conti etc. etc.  Mijn naam blijft dus: "paparazzi" ! (Foto inzet boven: Lau in volle inspanning toen hij samen met John een kopgroep vormde in het rondje Waterval).

Na deze discussie zitten we al in het landelijke gebied tussen Swalmen en Reuver en zijn er al heel wat renners geweest die tegen de wind in het tempo bepaald hebben (Jos, Wim, Rinze, John, Maan, Piet, Ton, Herm en misschien nog anderen die ik nog niet eens gezien heb vanwege dat drukke klassineren (zeg: klasjenere) met Lau.

Bij de Witte Stein is het plots "halt". Inderdaad, we zitten aan de grens maar ik dacht dat het inmiddels 2009_wim_diesch_classic_002_2 vrij grensverkeer is. Al gauw kom ik erachter het geen "commies" is die hier het peloton doet stoppen maar dat het Wim is die hier een pauze heeft ingepland. De zaal 2009_wim_diesch_classic_015 in deze locatie is zelfs afgehuurd en als klap op de vuurpijl: drank en vlaai, zoveel als we willen valt ons ten deel !! Wim zegt nog: "eet goed, drink goed want als jullie straks thuis zijn dan kunnen jullie – letterlijk dan wel – de pot op..!!" En gezellig was het, keuze uit vele soorten vlaai (allemaal met slagroom) waarbij rijstevlaai zelfs door menig renner twee maal besteld werd maar rijstevlaai met advocaat en rijstevlaai met abrikoos (met slagroom) stond ook hoog op de bestellijst. Het spreekwoord dat vele varkens de spoeling dun maken 2009_wim_diesch_classic_017_2 gold vandaag dus helemaal niet !!! Verrassend was ook het bezoek van Jos Palmen, hetgeen deze feestelijke bijeenkomst een extra tintje gaf. Dat het hem goed gaat doet iedereen deugd en we kijken dan ook uit naar zijn terugkeer in het peloton. Nadat de jarige Wim nog "moest" luisteren naar de toch wel valse tonen van het "lang zal je leven" kon de rekening worden opgemaakt: "Erg gezellig, een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar !!"

Hierna moest iedereen zich met een overvolle buik weer op de fiets hijsen en ging het huiswaarts. Met de wind in ’t "hat" – en dat kwam dus menigeen zeeeeer goed uit – ging het weer over net zo landelijke wegen als de heenweg via Reuver, Beesel, Asselt en Leeuwen terug naar St. Odilienberg.

Resumerend denk ik namens de hele groep te kunnen stellen dat het een mooie tocht was met een nog mooiere pauze (Wim, bedankt !!) en….dat goede dingen eigenlijk navolging dienen te krijgen. In elk geval, de woensdag na de 12e oktober 2010 staat al in mijn agenda genoteerd………..!!!

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s