en de clubkampioen is……….

Eigenlijk "de"  aanhef als je een clubkampioen moet presenteren, ware het niet dat…….

Zo sprak de voorzitter dan ook dat hij in een uitzonderlijk pakket was terechtgekomen; er zijn namelijk 2 renners gelijk over de meet gekomen ! Beiden hadden een totaal van 52 deelnames achter hun naam staan en…beide renners hebben dit aantal in een aparte groep behaald. Een aantal jaar geleden was er een "gelijkspel" en toen was het Henk Nooij die naar het tweede plan verwezen werd in verband met minder deelnames in de A-groep (misschien alsnog rehabilitatie ???). Gelukkig is nu anders beslist en zijn er gewoon 2 KAMPIOENEN !!!

Om de spanning een beetje op te voeren werd begonnen met overheerlijke vlaai en koffie of thee, gesponsord door onze sponsor Joris timmerwerken. Maar dat het hier vandaag om andere dingen ging was wel duidelijk. Na de tractatie was het de voorzitter die naar voren kwam en zijn envelop opende waarin de uitslag stond. Hij startte met plaats 10. Toen ik hoorde hoeveel maal men met de club gefietst moest hebben om een tiende ????!!!! plaats in de wacht te slepen wist ik het al meteen: "dat is voor mij dus nooit weggelegd…!!" Aantallen van meer dan 40 deelnames doen mijn oren toch wel even klapperen…. Plaats 4, de meest ondankbare plaats !! omdat men net naast dat podium komt, is voor de uittredend kampioen Jos Nacken met 48 deelnames. Maar als men bedenkt dat de bronzen podiumplaats 51 deelnames kent dan zal Jos er vrede mee moeten hebben; het was namelijk niet "net niet" maar toch wel met afstand verwijderd van dat podium. De derde plek was – zoals gezegd met 51 deelnames – voor Piet Vrancken. Als troost voor Piet kan gezegd worden dat hij wel in aantal twc-postert-kilometers als eerste uit de bus kwam. Elke rit maakt Piet namelijk 30 "niet tellende" woon-werk kilometers. Net niet kampioen maar…toch een beetje…..?? En toen het moment supreme….!!! DE KAMPIOENEN !!! hadden elk 52 deelnames. De voorzitter voerde de spanning nog even op door te roepen: "EN DE CLUBKAMPIOENEN ZIJN……………………………………………..:

RENE DORMANSTwc_2009_laatste_rit_en_clubkampioe en WIM DIESCH !!!!!!!!!!!!!!!

Twc_2009_laatste_rit_en_clubkampi_2

Twee kampioenen die zich niet zullen bijten overigens, de een fietst in de C-groep en de ander in A- en soms in de B-groep. Natuurlijk heb ik een eerste commentaar van beide kampioenen gevraagd:

Rene: "Ik heb er voor geknokt het hele jaar en ben superblij dat ik kampioen ben geworden".

Wim: "Geweljig, noe zal ich toch nog ein jaor d’raan vastplekke".

Oh ja….er werd ook nog gefietst !! En hoe ! Meer dan 40 deelnemers; een peloton dat door het tegemoetkomend verkeer constant in de remmen moest op de smalle wegen en waarbij het in de kop en buik goed toeven was maar waar men achterin na elke bocht toch wel goed moest bijtrekken. Gelukkig Twc_2009_laatste_rit_en_clubkampi_3 hielden de A-rijders zich hier op. Deze "snelle" A-rijders zorgden vandaag echter ook voor enige vertraging: Frank Aendekerk kwam "te paot" te staan. Wederom was het Wim Diesch die door behulpzaam optreden ervoor zorgde dat de hele groep in "no-Twc_2009_laatste_rit_en_clubkampi_4 time" weer op weg was. Voorin moest echter ook hard gewerkt worden; met een windkracht 7 op de schaal van Beaufort werd het meeste werk door Wim/Frans/Maan en Piet gedaan, 4 "keien" die het hele jaar het kopwerk niet schuwen. Na 50 kilometer zat het er op en ….het twc seizoen zit er ook weer helemaal op !!

noot: gezegd dient overigens dat de uitslag van het clubkampioenschap nog steeds officieus is. De uitslag van hematocriet-gehalte en andere waardes (o.a. obstetriet, sonoriet en hypocriet) zullen binnen enkele weken bekend zijn. En….deze "monsters" zullen 7 jaar bewaard blijven in het lab van Rinze.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s