de race om de kampioenstitel

Het werk voor de knechten zit erop. Het weer is wat minder en dus mogen ze af en toe de ritten overslaan. Net als bij elke koers – ik denk aan het wereldkampioenschap – zijn het de laatste loodjes die het zwaarst wegen en op dergelijke momenten komen de echte kampioenen naar voren.

In het peleton is het ook te merken dat we aan het eind van de koers zijn gekomen. De titelkandidaten zijn constant voorin te vinden. Overigens terzijde…….. ik ben gaan informeren en het blijkt dat er 5 kandidaten  voor de titel zijn…!!!! Vijf !!! Misschien dat u zich een beeld kunt vormen van deze personen ?? Je gaat mee met een groep en je ziet eigenlijk toch wel vaak dezelfde mensen: onopvallend maar…….aanwezig !!!

Nu heb ik in de bijdrage "afgelasting" geschreven over het beestenweer afgelopen woensdagmorgen. In de namiddag stonden dus – ondanks de regenvoorspelling !!!! – toch nog 7 man aan de start…. Moet de kandidaat in deze groep van 7 gezocht worden…?? Nee ! Maar een ding is zeker, in deze groep van 7 zijn enkele kandidaten toch wel met stip genoteerd.

Lig ik thans met koorts te bed en ben ik koortsachtig bezig om maar snel weer "oppe bein te zijn" door middeltjes als melk met honing, citroen met sinaasappel en daarnaast pilletjes en bisolvon, ik weet dat deze strijd – zoals Joop Zoetemelk altijd aangaf – in bed gewonnen wordt. Maar……bij twc postert heerst een andere koorts, de kampioenskoorts…..!!! En die wordt op de fiets gestreden…tot het bittere eind….!!!

Er stonden zelfs 2 C-rijders aan de start die middag, hetgeen toch wil zeggen dat de C-rijders zelfs drempelverhogend bezig zijn en dat voor maar een ding: het kampioenschap !!

De rit ! zoals gezegd stonden dus 7 man (omdat dit de laatste mogelijkheid was om een "sjraom" achter je naam te krijgen mag ik helaas geen namen noemen) aan de start. Een enkeling had er zelfs een vrije middag voor opgeofferd. (Ja dus, het is strijd om die titel !!) Gelijk na de start werd al meteen behoorlijk gas gegeven. Een c-rijder was al meteen helemaal achterin te vinden en tot overmaat van ramp brak – door de te moeten leveren extra energie in deze B-groep – na een aantal kilometers zelfs een zadelbout af bij deze onfortuinlijke renner. Maar in de B-groep is men voor geen kleintje vervaard; genoeg techneuten – en materiaal !!! – om dit op te lossen en zo kon gelukkig de hele groep weer verder. De weg was opgedroogd en hierdoor verder geen "men "meer "te paot" gelukkig. Al met al werd er toch behoorlijk doorgekacheld die middag; met een gemiddelde van een kleine 29 km werd de rit beeindigd. Echt gezellig werd het eigenlijk pas na de rit. Omdat het afsluiting was van het B-seizoen besloten 2 sponsoren op koffie, een drankje  en vlaai te tracteren. Het kon niet op die middag ….het was erg gezellig…misschien een reden om volgend jaar op de laatste woensdag van het seizoen met de B te gaan fietsen….???  Of….om ’s morgens en ’s middags te gaan en zo op de laatste dag het verschil te maken in die genadeloze strijd………….

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s