afgelasting….!!?? Kumtj niks van in…!!

30 september Rondje Pierre Fonteijn…Om half 8 (het is nog donker !!) gaat de telefoon. Met de mededeling "ik ga niet fietsen" aan de ene kant wist de andere kant al genoeg……ofschoon……. Het wegdek is nat en meteo Thijs Seelen heeft gezegd dat het de hele morgen wel eens zou kunnen druppelen in Postert en omstreken. Aan de ene kant van de lijn was de mededeling voldoende maar aan die andere kant rezen toch wel enige twijfels. Zal het wel doorgaan en..hoe zal het weer in Postert zijn…?

Wat te doen ?? Op pagina 602 van teletekst stond niets genoemd bij de afgelastingen dus maar eens naar de site van twc postert gegoogled. En ook hier….geen mededeling van een afgelasting; de laatste update was van 28 september en…waarschijnlijk dat Ton nog lang en breed in zijn mandje ligt en zich helemaal niet druk maakt over een buitje.

Maar eens opbellen hoe het weer in Postert is…?? of een mail sturen naar de leden van de C-groep (ze hebben immers allemaal internet – op eine nao !!!) Maar, zouden ze dan ook al dat ding aanhebben ? Och, toch maar eens kijken want iedereen zal toch wel naar de buienradar kijken en misschien dat Ton toch al op is en die melding geplaatst heeft…??? Het regent nog steeds maar…de miezerregen komt niet op de buienradar….!!! Oelala….wat nu ??? Zoveel twijfel dat ik nog niet meer weet of ik links- of rechtsaf moet; spullen aan, spullen uit, nog eens kijken op internet……….totdat…………………

het is 8.57 uur en ik krijg de bevrijdende uit postert: "Het regent heel hard in postert en dat fietsen zal vandaag niks worden". Inderdaad, de kans op valpartijen en de zekerheid van de middag kwijt te zijn aan het poetsen van de fiets geven duidelijkheid: ER WORDT NIET GEFIETST !

of…zal ere toch gefietst zijn…?? Met de haven in zicht worden soms wel vreemde capriolen uitgehaald. Een clubkampioenschap staat op het spel en natuurlijk het argument dat het de voorlaatste tocht van het jaar is zal menigeen (waarbij ik eerder denk aan "een" dan aan "menig" !) misschien toch over de streep trekken.

Dus: om 9.00 uur staat alleen de "colnago" ploeg aan de start. 4 echte die-hards op hun italiaanse Twc2009c_015 racemonstertjes (er zijn enkele mooie museumstukken bij) trotseren de Twc_2009_c_groep_004weersomstandigheden en gaan – eigenlijk geheel on-C-groepachtig – op pad. Piet en Jan nemen de kop en John (in Roggel was het kurkdroog !!) en Sjra (zal hij dan toch een heuse C-rijder worden???) volgen. De bochten worden heel voorzichtig aangesneden en John en Sjra moeten dus steeds bijtrekken. In Koningsbosch gaan de hemelsluizen weer open en begint het echt te Schwarzwald_weekend_2006_094 oude-wijven-regenen. Na een kilometer Twc_2009_c_groep_038 of 45 is het mooi goed geweest en is bij een enkeling dus ook al echt de jus op . Om iets voor elf is de groep weer in postert, de koffie wordt thuis gedronken en na eerst de fiets gepoetst te hebben gaan deze "flandriens" zichzelf ook nog een wasbeurt geven.

Al met al ben ik toch wel blij geweest dat ik vanmorgen aan die "ene" kant van de telefoon zat (lag) !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s