rondje Zwanenberg

Het is twaalf uur voorbij als ik de eerste van de C-groep alweer terug zie komen van dat rondje gevangenis. Gelukkig niet in een zwart wit pakje maar keurig in tenue van twc postert. En dat het vanochtend koud was is wel degelijk aan deze vroege vogel te zien; overjasje en lange broek..!! De Twc_2009_c_groep_005 handschoenen ontbreken nog maar net. Het zijn zo van die dingen waaraan je kunt zien dat het seizoen op zijn einde loopt; nog maar een week en dan zit het wegseizoen er alweer op voor twc postert. Wederom een mooi rondje van Rinze en het moet gezegd worden, diezelfde Rinze had ook wel een aandeel in het rondje Zwanenberg……….

Het is kwart voor een en de C-rijders hebben haast gehad om thuis te komen ! Hun plaatsen in het cafe zijn al leeg. Wellicht is het WK op de weg hier mede debet aan.

Om een uur begint voor 10 man het rondje Zwanenberg. Waar gaan we naartoe ….??? hoor ik al meteen. De een heeft het over Belgie, de ander over een zuidlimburgse onbekende heuvel en weer een ander spreekt over Pruses. Maar dat het over bergen gaat …. hiervan is in elk geval iedereen overtuigd ! Het is alleen Frans die het weet en ….. hij laat ons allemaal nog even in de waan. Na een half uurtje intrappen doemen de eerste heuvels op: de Meinweg. AlsTwc_bgroep_2009_044  ik van Frans even vooruit mag voor het maken van die foto slaat meteen de vlam in de pan ! Het is niet dat iedereen me wil volgen omdat men meent dat er een uitbraak is maar iedereen wil meteen op de voorste rij naast Frans voor die foto !! En ja hoor: onze voorzitter – die zelfs even met sancties dreigde – mag op de voorste rij plaatsnemen !! In een strak tempo werden de drie heuveltjes genomen en kwamen we op het Pruus terecht. Via Niederkruchten ging het naar Luttelforst, u weet wel, daar bij die Muhle !! (alleen moet ik zeggen: geen molen gezien). Hier kwamen we meteen in het Schwalmtal en dat betekent dus klimmen Twc_bgroep_2009_047 en dalen. Plaatsen als Tuschenbroich en Klinkum klinken als……..inderdaad als "nooit van gehoord". Ook de route komt menigeen als volkomen vreemd voor. Dit verandere toen we na Tussenbroich linksaf draaiden en ineens in Geneiken zaten. Hoe we van hieruit thuis zouden moeten komen was natuurlijk een groot vraagteken maar "Geneiken" kwam toch wel bekend voor van dat rondje van Rinze. En nog niet goed Geneiken uit daar zagen we het: "SCHWANENBERG…!!". Geen zwaan te zien maar…ook geen berg te zien…!!!

Toen we na deze plaats ook nog plaatsen als Genhof en Genfeld passeerden vertelde Frans ons dat het niet rondje "Ge-neiken" is maar wel degelijk rondje "Gen-eiken"…..! Inderdaad Frans. Bijna in Erkelenz Twc_bgroep_2009_053 aangekomen ging het weer rechtsop (of is het rechtsaf….???, een discussie die Ger en Frans op een gegeven moment danig bezig hield) naar Myhl en Wassenberg en ja….hier kregen we dus toch nog echt een paar behoorlijke klimmetjes voorgeschoteld ! Het was Robert die hier nog eens zijn kracht etaleerde en iedereen frontaal uit de wielen reed. Ook bij het klimmetje naar Birgelen en zelfs op de weg van Rosenthal tot aan de grote weg `Wassenberg-grens` kon (of wilde????) niemand Robert volgen.

In Ophoven meldde de sterk rijdende Ger zich af en ging nog `eine Tour machen`. De rest van de groep ging – met behoorlijk het vet van de soep – richting Karken naar Postert. Veel interval, veel bergjes, stevig doorgereden met zelfs tellerstanden van `50 ka iem ha`. `Jao…de piep woor beheurlik laeg`, verklaarden Robert en Dion na afloop. Ik ben het niet gauw eens met deze heren maar toch wil ik me bij deze wijze woorden volledig aansluiten.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s