Uitje

op 23 september staat voor de C-groep het rondje Weert op de rol en wederom staat het weer vol bij Liebes. In de C-groep gaat het gesprek alleen maar over het clubkampioenschap en daarom is de spanning aan de start reeds te snijden. Een aantal van de C-rijders zal zeker ook dit jaar hoge ogen Twc_2009_c_groep_070 gooien in deze prestigieuze strijd. De kanshebbers komen reeds naar me toe om een afspraak te boeken indien ze over 10 dagen dat kampioenschap in de wacht "zouden" slepen. Daarnaast is het Maan die het gesjravel van de C-groep (met het nodige geknoter van ALLE C-rijders) op zijn telefoon gefilmd heeft en het iedereen laat zien.

Om 9 uur is "reisleider" Wim onverbiddelijk en middels een schel fluitje gaan 16 man beginnen aan dit uitje. Bij Montfort is de weg opnieuw geasfalteerd en …is nogal kwistig met steentjes gestrooid maar gelukkig…niemand te poat hier. Als we van de nieuwe asfalt afdraaien krijgen we meteen een nat wegdek voor de wielen; HET menu voor lekke bandjes !! Maar omdat het zaterdag (met 4 x lek in de C-groep) tegenviel, zo viel het nu dus gelukkig mee en konden we zonder openthoud door.

In Maasbracht gingen we de Maas over en ineens zaten we zowaar aan "de goede kant" van deze rivier… Vanuit Ittervoort ging het naar Ell en vandaaruit naar Swartbroek om binnendoor oppe Moosdiek uit te komen. We hebben het maar niet hardop uitgesproken oppe Moosdiek, maar volgens het roadboek Twc_2009_c_groep_072 betekent dit dat we in Weert zitten en dus Maken we een bocht oostwaarts om weer Twc_2009_c_groep_073 richting Swartbroek te gaan. Vlak voor we in Swartbroek komen wordt gestopt en iedereen mag even van de fiets. Het leek wel een uitje waar de buschauffeur (Wim) ons even naar buiten dirigeerde om toch even naar de beestjes te kijken. Inderdaad…het was mooi ! Kangeroes (bruine en witte), kraanvogels die het hoogste lied hadden, kalkoenen en paarden…. Het seizoen zit er bijna op en dus….met de C-groep naar de dierentuin…..!!!! (en dan heb ik het nog niet over al die koeien, kippen, hanen, geiten, schapen en ezels die we vandaag gezien hebben)

Twc_2009_c_groep_076 Maar na een aantal minuten klonk het niet "instappen" maar "opstappen" en waren Twc_2009_c_groep_080 het Piet en Maan die ons via Kelpen naar Grathem en pal langs het waterreservoir bij Heel naar de stuw loodsten. Omdat Jos en Wim ter ore was gekomen dat bij de stuw opnames gemaakt zouden worden, namen zij de kop weer rap over.

Vlak na deze fotoshoot – paparazzi dacht zelfs even dat op hem gewacht werd – stond de hele groep stil. Het was Jos E. , die geen lucht meer had. Gelukkig ging het niet om Jos maar om zijn band en konden we na wat pompen weer op pad. Of Jos gepikeerd was omdat hij bij de stuw niet op de foto stond weet Twc_2009_c_groep_087 ik niet maar na een paar honderd meter stond de hele groep weer te poat. Het "sjtukere" had niet gebaat, er moest toch een nieuw bandje voor Jos geregeld worden en……Jos N., Wim en…..Maan gingen aan de slag. De ongelukkige Jos, die het hele gebeuren rondom "zijn" lek bandje eens bekeek had achteraf – en dat terwijl hij niets gedaan had – volgens Herm zelfs nog zijn hele been vol met smeer……. Gelukkig duurde het omleggen niet lang en kon de weg richting Berg snel vervolgd worden. De meesten kwamen gelukkig droog thuis, een enkeling had zich helaas te lang opgehouden bij de afsluitende koffie en kwam dubbel op de koffie ! "Een nat pak en…..wederom de fiets poetsen…!!!"

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s