Rabo Racers op stoom

Zaterdag 19 september. Het is half twee als de Raboracers zich verzamelen op het paparazzipleintje. Op het programma staat een rondje Zuidwillemsvaart, waarbij dus alweer gezegd moet worden dat de Raboracers duidelijk grensoverschrijdend en "grensverleggend" ?? bezig zijn. Van het langzaamste schema uitgaande betekent het dat we over de ruim 75 km zo’n 2 1/2 uur bezig zijn. Bijna alle Raboracers staan aan de start, alleen Frank laat verstek gaan. Hij is hopeloos uit vorm, werd onlangs in Neer nog compleet uit de wielen gereden en wijt zijn crisis toch wel aan het leven als God in Frankrijk. FRANK, WAKKER WORDEN !!! JE BENT WEER IN NEDERLAND EN DE BIERTJES ETC. MOETEN WEER KEURIG IN DE KELDER EN DE IJSKAST BLIJVEN……..

Vanaf de start wordt het tempo bepaald door Mario en Jan, een strak tempo maar niet meer dan dat. Op het moment dat we in de driehoek Hunsel, Stramproy, Haler komen komt erineens een behoorlijke Paparazzinieuws_324 "dasch" op. Mario steekt het vuurtje aan en de rest bekijkt het vanuit tweede, derde en vierde wiel. Eenmaal Haler uit en het Belgische op gaat Robert zich in de debatten mengen. Zoals gewoonlijk is het na Molenbeersel koers. De teller komt niet meer onder de 40 !!! Als Mario niet gewaarschuwd zou zijn dan zou hij de bocht  bij Woutershof nog niet gezien hebben en zomaar "zijn" hof zijn opgereden..!! Tot het Hasselt ging het kop over kop. Het leek wel een ploegentijdrit waarbij janp en Dion lijdzaam konden toekijken en Mario en Robert zich opzweepten tot ongekende hoogte.

Bij het kanaal – als de toreadoren kapot zitten – komt meestal de mot in het tempo. Dit keer niet ! janp Paparazzinieuws_169 zorgde voor een strak tempo en na een km of 7 meende Mario dat het niet hard genoeg ging; de zweep ging er weer over…!! Toen we van het kanaal richting Ehlen fietsen kwamen we in het bosgebied en….’t was behoorlijk nat. Er werd behoedzamer gefietst maar eenmaal weer op het droge waren het wederom Robert en Mario die de forcing voerden. In Geistingen was het Dion die de rol moest lossen; asgrauw was hij en hij had niet meer de kracht om een lach op zijn gezicht te toveren.

In Heel kreeg Dion nog eens kramp maar hij was niet de enige; zelfs tempobeul Robert zat tegen de kramp, deelde hij mee. Gemiddeld viel het achteraf nog allemaal mee, een kleine 32 km en om 4 uur kwam de ober ons op het terras van de kantine koffie serveren (en cola voor Dion).

zondag 20 september. Hersteltraining vandaag …?? Als ik de woorden achteraf goed opgevangen heb is dit allermist het geval geweest. Woorden als: "ich zjweit wie eine ponnie" , "ik kan niets meer zien, zo’n pijn heb ik in mijn ogen" en: "ik denk dat ik me een carbon vishengel ga kopen" geven toch aan dat het wederom koers was…….. 

Nadat Piet het startschot gegeven had was het meteen erin knallen. Na een km of 8 was het Jos – en dat nadat hij 3 weken geleden de nodige cortisonspuiten had gekregen – die de rol moest lossen. Het adagium van vandaag was: "het peleton wacht op niemand…!!" en zo ging het dan ook loeihard over de kasseitjes – waar Rene van team Quadvlieg er nog een extra snok aan gaf – van Thorn naar Maaseik. Bijna geen wind en dus ideale omstandigheden om te vlammen. De sponsor – de enige raboracer die zijn contract gekregen heeft – zat achterin de groep naar adem te snakken. Na het echec van gisteren hoorden we hem vandaag wederom duidelijk lucht happen maar …. hij beet zich vast en dit mag een geweldige prestatie genoemd worden van deze – normaal toch altijd "bankzittende" – kerel.

Door de ideale omstandigheden viel het tempo ook nu geen moment stil en in de kantine aangekomen konden we zien dat het gemiddelde iets meer dan 32 km per uur bedroeg; voorwaar nog sneller dan gisteren………

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s