Rondje Waterval

Twc_2009_c_groep_060Het is 12 september en om 8.00 uur merk je dat de temperatuur weer een stapje terug heeft gezet. Met moeite 10 graden maar met een zonnetje erbij toch genoeg reden om samen met Piet richting Postert te gaan voor de rit naar Waterval. Twc_2009_c_groep_061_2 Waterval brengt bij mij weer herinneringen naar boven van de "hel van het zuiden", een tocht voor trimmers die in het verleden jaarlijks rondom Waterval georganiseerd werd.

Zoals op de foto te zien is hoort Waterval bij de gemeente Meerssen en het ligt eigenlijk precies tussen Ulestraten en Raar in. Als men naar een waterval zoekt in Waterval dan moet ik jullie teleurstellen, Waterval betekent eigenlijk een van alle kanten door het "vallende" water uitgehold dal. Omdat ik voor de foto het ommetje richting Sjietecoven niet heb meegemaakt, kon ik nog wat research doen. Het buurtschap Waterval telt 27 huizen en heeft 57 inwoners. Zo ! genoeg educatie….nu de koers !!!

Postert, 9.00 uur "Wel"(les) werd "nietes", hetgeen wil zeggen dat de C-groep met 20 man op weg ging. Men van de C-groep, men van de B-groep en…men van de A-groep. Nog niet vaak vertoond maar met het oog op het clubkampioenschap wordt elke "bonificatie"-gelegenheid aangesproken. Via Diergaarde ging het naar Koningsbosch en al gauw zaten we op het Pruus. Maar dit was slechts van korte duur. Vlak voor Hillesberg ging het linksaf en we zaten weer op het "oos" en…eigenlijk is er niets mooiers. De Twc_2009_c_groep_057korte beklimmingen volgden elkaar in rap tempo op. In Spaubeek kregen we de eerste echte kuitenbijter onder de wielen. Lau en John beseften dat er nog het een en ander ging komen en vormden al snel een bus. Boven was korte p.pauze. Hierna ging het via Ulestraten eerst bergop naar Sjietecoven…een behoorlijke kuitenbijter en na een gevaarlijke afdaling was het links- en snel alweer rechtsop draaiend naar Waterval. En..hier was het meteen koers….althans voor een man…!! Nog een week 59 en dus meende Jos dat hij Twc_2009_c_groep_063 nog een keer zijn jeugdig enthousiasme ten toon moest spreiden. Dat het Jos ging om aTwc_2009_c_groep_065lleen op de foto te komen was natuurlijk iedereen duidelijk en daarom werd hem dit pleziertje dan ook van harte gegund…!!! Er werd in het peleton volop gespeculeerd dat, indien men Jos zou terugpakken, hij wellicht helemaal van de kaart zou zijn en voer voor psychologen zou worden. Alvast proficiat Jos en als cadeau: een mooie foto…!! Na de beklimming ging het zowel letterlijk als figuurlijk meteen rechtsomkeert. Met een Twc_2009_c_groep_066behoorlijk tegenspartelende wind was het geen goed zaken doen. De eerste en enige vluchter liet zich niet meer van voren zien, de koek was op !! Maar niet alleen bij hem, de afstand en het toch stevig doorrijden zorgden ervoor dat het stil werd in het peleton en dat het meeste werk op een paar schouders terecht kwam. Jos, Wim, Frans en Sjra bedankt.  En wat deze route aanging……wederom was het GENIETEN en …het is niet voor niks dat het met hoofdletters geschreven is…!!!

Het was half een toen de uitbater van cafe de Sport een – toch wel uitgedund – peleton binnen zag komen voor die kop koffie, die er spreekwoordelijk als koek in ging.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s