een groot kampioen….!!!

het is woensdag 9 september 2009, voorwaar een echte palendroom dag vandaag !! Voor de fietsers van Postert eigenlijk niet echt iets om van wakker te liggen; vandaag wordt rondje Midden-Limburg gefietst en Wim zal ons wel even door o.a. de tuin van Limburg loodsen. Tenminste….dat dacht ik !! Richting Postert was ik in de veronderstelling dat ik van huis uit even 15 km naar Postert zou maken om dan meteen weer met de groep "naar huis" te fietsen en dan ergens rondom mijn eigen kerktoren dat rondje te maken. Maar…het zou heel anders lopen !!

In Postert stonden 15 man aan de start. De "routecommissie-men"…??? allemaal weg !!! De een (Wim) zat op de Veluwe, de ander (Maan)  lag in Spanje en Rinze was ook ver weg (hij vond het te genant om door te geven waar hij verbleef). Zo te zien levert het wegkapiteinschap behoorlijk op…misschien een reden om bij de routecommissie te gaan……??

De clubkampioen nam meteen het heft in handen door te vragen of iemand een mooie route wist….. Twc_2009_c_groep_049 Geen respons….. maar Jos Nacken werd hierdoor niet van de wijs gebracht en nam meteen het heft in handen. Jos toonde meteen initiatief door te zeggen: "dan volg mij maar"…  Ook dit kenmerkt grote kampioenen. De kampioenen in het profpeleton heden ten dage fietsen in de anonimiteit tot de laatste honderd meters van een col en maken het werk dan af. Nee, geef mij dan maar de kampioen van twc postert !! De hele dag niet uit de voorste rijen weg te slaan, de route maken en bijna zijn hele adem verbruiken door een concert te geven op zijn fluit waar zelfs Andre Rieu jaloers op zou zijn.

We waren nog niet goed op weg of de telefoon van Lau ging al af maar omdat we al op het Pruus zaten duurde het gesprek gelukkig maar kort. Lau kreeg meteen verwijtende blikken op zich gericht omdat het de meesten meteen goed wakker maakte en degenen die al goed wakker waren meenden dat ze uit de concentratie gehaald werden.  De telefoon werd meteen op de vergaderstand gezet en inderdaad…we hebben er geen last meer van gehad. Is het voor de meesten rustig uitfietsen na de Eifelritten, voor Jos W. staat deze rit in het teken van de laatste test voor zijn proteam Limburg uitstapje naar Clervaux. Hij zal komend weekend  de sportieve strijd aangaan met Jef Pleumaekers, Hans Erkens en andere prominenten uit het Limburgse bedrijfsleven op o.a. de beklimming van de Baraque Michel. Overigens, dit zijn "netwerk-uitjes", hetgeen ook wil zeggen dat er volop "genetwerkt" (lees: gefeest) zal worden. Maar sportief gezien: Jos is er klaar voor !! Succes Jos !

Na een hele tijd zuidwaarts door de verschillende Selfkantgemeenten gereden te hebben, kwamen we in Nieuwstad weer op het hollands en ging het via Detere richting Roosteren naar de Laak. Hier kreeg ik pas de Twc_2009_c_groep_056 eerste mogelijkheid om een foto te maken want het tempo zat er de hele rit goed in. Je ziet dat iedereen een gelikt vormpijl heeft en als een pijl gaat. Ook tegen de wind lag het tempo continu rond de 30 en niemand klaagde dat het te hard ging. Vanuit de Laak kwamen we in Ohe uit en daarna ging het over Stevensweert naar Bracht en…de koek was nog niet op !! Omdat het programmaboekje dat rondje Midden-Limburg aangaf tracteerde Jos ons nog op dat rondje door het Middenlimburgse; via Wessem ging het naar Pol en daarna werd de stuwbrug aan een test onderworpen. Uiteindelijk ging het via Linne door de bossen naar Berg. Het was een verrassende route, enerzijds omdat ik toch wat anders verwacht had maar anderzijds ook omdat het een tocht was die in de boeken mag als een van de mooiste van dit jaar (woorden die ik opgevangen heb uit het peleton !!).

Met een thermometer die al meer dan 20 graden aangaf verheugde iedereen zich al op het terras bij Smeets alleen….de cafe was gesloten…..!! Maar… de koffie smaakte – zoals altijd – weer overheerlijk !! Alleen hebben we dit kopje thuis moeten drinken………

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op een groot kampioen….!!!

  1. Toni zegt:

    schoon geschreven, alleen het staartje is niet kloppend!
    ook ik was in de veronderstelling dat ik bij smeets een lekker bakkie kon doen. en omdat mijn schoonmoeke jarig was had ik me al verheugt op een lekkere Erdinger.
    echter is café smeets gesloten tot 17 september.

    gr, Ton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s