zondag….rustdag

Zondag, rustdag..!!…..wie heeft deze uitspraak niet al eens gehoord. Een ander, minder bekend gezegde luidt: "Zondagsteek, houdt geen week..!!". Het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer, namelijk dat men op zondag gewoon NIETS moet doen.

Gezegdes en wijsheden die niet aan de Hamburg Raboracers besteed zijn..!! Klokslag half elf is de start en voor vandaag is een prominent iemand uitgenodigd, iemand die het klappen van de zweep inmiddels al heel goed kent. Zag ik hem twee weken geleden bij de start van de Eneco tour, jl. maandag spotte ik hem in Venlo en…op dinsdag was hij warempel ook aan de start van de vuelta in Venlo. Reden om hem eens uit te nodigen om aan de start van de Raboracers te verschijnen, waar hij dan ook het startschot mocht geven. U zult het misschien al begrepen hebben, ik heb het over eminence grise – en dat laatste kan ook letterlijk genomen worden – Piet Vrancken.

De renners meldden zich keurig op tijd aan de start. Het is slechts 13,6 graden en er wordt een beetje geklaagd in het peleton; reden om toch even voor de start de kantine in te duiken.

Het is druk in de kantine en het gesprek gaat natuurlijk over fietsen. De start van de Vuelta, het Paparazzinieuws_150 verkeersregelen bij de Eneco tour, het rondje Bruggen dat het niet droog hield, de vuelta Maaseik, de knooppuntentocht en de klassieker Horn-Banneux vv van de afgelopen week, een nieuwe route naar Scherpenheuvel en ga zo maar door. U zult het misschien al begrijpen…het ging maar door en door totdat Robert ineens vroeg of de klok in de kantine wel juist stond. Het was al elf uur…!!!

De Raboracers spoedden zich uit de kantine en in overleg met de routecommissie werd besloten om de route vandaag een beetje in te korten. Piet had al veel meegemaakt zei hij maar een entourage zoals bij de Hamburg Raboracers…nee, zoiets nog niet !!! Na deze lovende woorden van Piet sprak hij de woorden: "vertrekken maar" en ging het peleton op weg voor een rondje Thorn (rechtsom).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s