vuelta Maaseik

Of ik het nu over giro, tour of Paparazzinieuws_308_2vuelta heb, het gaat draait allemaal om hetzelfde: namelijk dat "rondje". Met de herinnering aan de Vuelta d’Espana nog in het hoofd besloten de Hamburg Raboracers dan ook om op 5 september hun Vuelta te ondernemen waarbij in navolging van de profrenners zowel de provincie Limburg als ook Belgie werd aangedaan.

Een route die voerde langs het kanaal om bij Osen de stuw over te gaan. Ja, u leest het goed: de fietsbrug over de stuw is weer gereed en dit is voor fietsers toch altijd een betere oversteek dan bij Paparazzinieuws_093 Roermond of Wessem. Hierbij moet ik toch mijn complimenten uitspreken aan Rijkswaterstaat. Een overheid die duidelijk en betrouwbaar is want eind augustus zou dit werk klaar zijn en: het is klaar !! Wellicht dat er voor Rijkswaterstaat grote druk achter stond omdat in september contracten zijn gemaakt met twc postert omdat dan een rondje middenlimburg en de omloop Pierre Fonteijn op het programma staan die beiden over de fietsbrug moeten..!

Koud de Maas over mochten we de eerste regendruppeltjes in ontvangst nemen, iets dat nu niet echt met gejuich ontvangen werd. Het was Dion, die zelfs nu (de termometerhut bij janp wees 16,7 graden aan) met korte mouwtjes reed en dat terwijl het weer toch echt een jasje had uitgedaan. Het peleton van Raboracers meende toch dat Dion vandaag best als bikkeltje door kon gaan. Misschien dat het door de kou kwam dat hij veel kopwerk voor zijn rekening nam; door deze inspanning  kwam hij nog enigszins op temperatuur.

Via de Baek ging het naar Bracht om via het Pietjesveld verder naar het zuiden af te zakken. Op sommige plekken hadden de tractoren aardig wat drek op de weg weten te verstouwen en de Raboracers moesten zich een weg banen door deze sleik…. Enkele renners zeiden zelfs dat het geen overbodige luxe zou zijn om al de dunne overschoentjes aan te doen. 5 September en het naseizoen kondigt zich al aan.

Toen in Echt de enige beklimming op het programma stond was het janp die voor de punten ging en weer een trui aan zijn verzameling kon toevoegen (achteraf bleek dat er geen truien door de Rabobank ter beschikking waren gesteld; volgens Dion een kwestie van "verkeerde" bezuinigingen !!).

In Maaseik aangekomen kregen we niet hetgeen we verwacht hadden: de wind zat namelijk nog steeds niet echt mee. Toch werd er in een strak tempo richting Maasplassen gereden, waar we getuige waren van het NK zeilen. De bootjes hadden in elk geval de wind goed in de zeilen, iets dat ons "hat" had gemist.

In de kantine kon de balans worden opgemaakt: het publiek viel tegen, de temperatuur viel tegen, dat het regende viel tegen, het aantal inschrijvingen van de Raboracers viel tegen maar: de route was een verademing, het sterke optreden van janp werd toegejuicht, iedereen was blij dat de remmen van Dion weer veerkrachtig waren (we waren de negatieve verhalen over die rem onderhand ook moe) het gemiddelde van 30,5 was ook nog alleszins respectabel en…de bediening en het aanbod in de kantine was boven verwachting..!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s