Rondje Oirsbeek

woensdag 19 augustus. Een weerspreuk zegt: "geeft augustus zonneschijn, zeker krijgen we gouden wijn…!!" Nu is het zo dat mijn druiven al bijna in zijn geheel ten prooi zijn gevallen aan de bijen…een teken dat er veel zon is geweest en …dat de druiven lekker zijn…… En die gouden wijn…ik zal er dus voor naar de winkel moeten.  Maar genoeg gekletst en gezwetst over nietjes en natjes en ditjes en datjes…het gaat natuurlijk over fietsen..!! En toch, als ik het over het rondje van vandaag moet hebben: ……"Goede wijn behoeft geen krans..!!" en dus zal ik dit keer in mijn verslag alleen maar "klare wijn schenken..!!"

Om 9.00 uur, als Wim een korte briefing geeft over de route, staan er 17 man aan de start voor een rondje Oirsbeek. "We zeen opper tied truuk, want ’t wurdtj heit" waren de eerste woorden van Wim. Na verwelkoming van alle fietsers, waaronder Sjra en Ton van de B-groep, ging het richting Deelgaard binnendoor naar Koningsbosch en onderlangs richting Duitsland om zo in de Selfkantgemeente uit te komen. Vandaar ging het al gauw richting Jabeek en hier begon het draaien en keren. Verrassende Twc_2009_c_groep_042 wegen werden ingeslagen. Nee, traditioneel mag deze route niet genoemd worden…!! Ook de klim naar Merkelbeek was verrassend. Niet de klim naar de boerenbond maar Twc_2009_c_groep_037_2 een lange venijnige klim via de noordzijde dit keer. Een uitspraak die ik hoorde van een van de meest geroutineerde fietser uit de groep was: "Waat eine sjoane klum" en …. ik kan hem alleen maar bijvallen.

Hierna ging het richting Oirsbeek. De Rijksweg over en je "’t loak in" laten vallen. Wim had boven reeds gezegd dat in Oirsbeek de eerste weg meteen rechts moest worden genomen en….in de afdaling bleef hij maar fluiten. Twc2009c_013 Een man dacht: "laat die maar fluiten" en trok zich dus niets van al dat gefluit aan. Traditiegetrouw ging hij als een baksteen naar beneden en ……… nam niet de eerste maar de tweede weg rechts. Tja, wat moeten we hier nu als groep mee…?? Ik denk dat deze persoon en dit handelen duidelijk voer voor psychologen is….!!

Daarna ging het via Windraek (nu ben ik dit jaar 4 keer in Windraek geweest maar …nog niet via deze weg !!) de weg over om uiteindelijk in Hillesberg uit te komen. Ook hier niet traditioneel naar beneden duiken maar door het veld met een machtig mooi uitzicht over Sittard, Wehr en omgeving. Uiteindelijk kwamen we via Koningsbosch, Havert, Pepijn, Mofert binnendoor tussen Lerop Twc_2009_c_groep_035_2 en Berg uit. Hier ging de harde kern rechtsaf naar cafe Smeets, een paar gingen linea recta naar huis en nog een paar meenden dat ze via Maasbracht naar Horn moesten om toch maar drie cijfers op dat computertje te zien…….(links op de foto: de helft van dat paar…!!)

Oh ja….en mocht u Maan gemist hebben. Men heeft hem gesignaleerd in de buurt van Huckelhoven. Misschien een beetje verkennen en nieuwe wegen ontdekken…??? In elk geval, zaterdag a.s. staat de generale repetitie voor het Eifelweekend op het programma: Klimroute Huckelhoven !!!! Een aanrader.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s