streetrace te Hegelsom

Koud thuis en de inkt van het verslag van de C-groep naar Val Dieu nog niet opgedroogd of de volgende klus stond alweer op het programma. Zaterdag vanaf 16.00 uur is in Hegelsom (gemeente Horst aan de Maas) de jaarlijkse streetrace, een race die dit jaar voor de 4e keer georganiseerd wordt. Robert had gekozen voor de Val Dieu-rit, Dion moest van Carien mee naar Spanje, janp de verslagleggingen en dus konden Mario en Frank proberen een resultaat neer te zetten in Hegelsom.

Zoals Frank nog zei: "na de laatste trainingsrit met de Raboracers heb ik veel snelheid en hardheid opgedaan, goed genoeg om weer de competitie in te gaan". Nadat Lars (de zoon van Mario) een klinkende 18e stek wist te veroveren in de jeugdcategorie 10-12 jaar, was het om 17.40 uur de beurt aan de Raboracers. De straatrace is niet zoiets als rondje Merum (tja Ralf, je ging zo hard en je zat zo in het peleton weggestopt dat het onmogelijk was om je goed in beeld te krijgen !!) maar een rondje met hindernissen, zandbakken etc. Als meest prominenete starter mocht de organisatie zelfs Bart Brentjens begroeten. 

Na de start was het meteen Mario die in de aanval ging en na een rondje van 1,5 km kwam hij al alleen over de meet. Dit beloofde wat !! Maar…het kaarsje ging langzaam uit en na 3 rondjes was het einde verhaal voor Mario. Gelukkig had hij zich een beetje gespaard en kon mooi mee met de groep. Na 6 Paparazzinieuws_173rondjes ging het pas echt beginnen. Twee man op kop, Ron van Opbergen uit Deurne en ja hoor…Frank Janssen van de Hamburg Raboracers. In een sprint a deux was het uiteindelijk onze Frank die het onderspit moest delven. Jammer, helaas maar …niet getreurd, thuis werd hij later op een passende manier door zijn rondemissen in het zonnetje gezet (zie foto). Mario mocht heel tevreden zijn met een verdienstelijke 5e plek. In de Tour zou het een podiumplek geweest zijn….!!!

Mannen, gefeliciteerd met deze klinkende uitslagen. Wellicht dat met nog meer gezamenlijk trainen dat stapje gezet kan worden om een trapje hoger op het podium te komen.

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s